Έρχεται ο πρώτος Έλληνας έγχρωμος βουλευτής - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
15
Νοέμβριος
Back

Έρχεται ο πρώτος Έλληνας έγχρωμος βουλευτής

Ο Σπύρος-Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα, ο οποίος είναι υποδιοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και Έλληνας πολίτης από το 2005, βγήκε πρώτος σε ψήφους σύνεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Πειραιά.

Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, το στέλεχος της ΝΔ αναμένεται να είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Β’ Πειραιώς. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, η επόμενη Βουλή να έχει τον πρώτο της έγχρωμο βουλευτή.

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Χαγκαμπιμάνα

Ο κ. Χαγκαμπιμάνα, 50 ετών, σπούδασε στην Ελλάδα –αρχικά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και μετά στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου είχε ενταχθεί στη ΔΑΠ. Σήμερα εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης. Μάλιστα, όπως αναφέρει η στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Παπαντωνίου, στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Χαγκαμπιμάνα εξελέγη πρώτος σε σταυρούς σύνεδρος στη Β’ Πειραιά (το συνέδριο της ΝΔ θα γίνει το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου).

Το αν έχει ελπίδες ο κ. Χαγκαμπιμάνα να εκλεγεί στη Β’ Πειραιά είναι μια άλλη ιστορία. Υπάρχει μια κάποια αισιοδοξία, καθώς θεωρείται ότι θα έχει την κομματική στήριξη της ΝΔ και η παρουσία του αναμένεται να διευρύνει την εκλογική βάση του κόμματος.

Όμως πρόκειται για μια δύσκολη περιφέρεια, από τις λίγες που δεν κέρδισε η ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019: ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τρεις βουλευτές και η ΝΔ μόνο δύο, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρκόπουλο και τον Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος όμως, λόγω ηλικίας, ίσως πια αποσυρθεί.  Επιπλέον οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με σύστημα απλής αναλογικής, που σημαίνει ότι το πρώτο κόμμα θα πάρει σημαντικά λιγότερες έδρες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!