εκνευρισμός-στον-συριζα-με-τον-ανδρου-1058861
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 11.08.2022 | 11:25

Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρουλάκη

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να βγήκε με δήλωσή του και να στήριξε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στο αίτημα του να δοθεί ο φάκελος της παρακολούθησης του στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας, λέγοντας πως αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση της κυβέρνησης, ωστόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρασκήνιο αφήνουν αιχμές για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ποιος είναι ο λόγος; Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί …ήπια αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. “Δεν μπορεί να είναι το βασικό πολιτικό πρόσωπο, «θύμα» των παρακολουθήσεων και να μην έχει ζητήσει ακόμα την παραίτηση του πρωθυπουργού και τη διενέργεια εκλογών», σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιωτικές συζητήσεις.

Με άλλα λόγια περίμεναν σκληρότερη γλώσσα από τον Νίκο Ανδρουλάκη και κυρίως ενίσχυση του πολιτικού μετώπου που ζητά εδώ και τώρα κάλπες. Βέβαια παρότι υπάρχει «μουρμούρα» στο ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Ανδρουλάκη, πιο ψύχραιμες φωνές διαπιστώνουν ότι οι εξελίξεις «καίνε» οριστικά και αμετάκλητα το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θωρούν ότι δίνεται η ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να σηκώσει την πρόταση της «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Πάντως σύμφωνα με έγκυρες πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης θα συνεχίσει το «θεσμικό» δρόμο του απαιτώντας από την κυβέρνηση να ακολουθήσει όλα τις νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη σημειώνουν πως εδώ και τρεις μήνες το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές και το σκάνδαλο των υποκλοπών ενισχύει αυτή την θέση τους. Πληροφορίες πάντως θέλουν τον Νίκου Ανδρουλάκη να περιμένει τη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών – στην οποία παρότι δεν μπορεί να παραβρεθεί και να μιλήσει – θα την χρησιμοποιήσει για να εξαπολύσει ολική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού θέτοντας και θέμα άμεσης προσφυγής στις κάλπες. «Εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα ανοίξουμε θέμα εκλογών», σημειώνουν στελέχη της Χαριλάου Τσικούπη.