εκλογές-ποιος-είναι-ο-επόμενος-υπεξ-πο-1190439
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 07.06.2023 | 10:03

Εκλογές: Ποιος είναι ο επόμενος ΥΠΕΞ, πού θα πάει ο Δένδιας

Μπορεί να απομένουν 18 ημέρες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ωστόσο αρκετοί πολιτικοί και κομματικοί αξιωματούχοι σκέπτονται ήδη την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα σε ποιο χαρτοφυλάκιο θα μπορούσαν να τοποθετηθούν. Φυσικά, αυτό δεν απασχολεί μόνο τα στελέχη αλλά και τις ηγετικές ομάδες των κομμάτων εξουσίας, οι οποίες οφείλουν να έχουν έτοιμο πρόγραμμα με πρόσωπα και δράσεις σε περίπτωση που την 26η Ιουνίου υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αυτός ο «βραχνάς» απασχολεί κυρίως τη ΝΔ η οποία κατά τα φαινόμενα θα είναι πρώτη και στις εκλογές του Ιουνίου. Ποιοι όμως θα στελεχώσουν τα κρίσιμα πόστα της επόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη, εφόσον αυτή ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό και κερδίσει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου;

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται τόσο από διπλωματικούς αξιωματούχους όσο και από πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, το επικρατέστερο όνομα για το ελληνικό ΥΠΕΞ είναι αυτό του Κωστή Χατζηδάκη. Ο κ. Χατζηδάκης, ο πρώτος σε σταυρούς της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα, έχει σπουδάσει νομικά και κατά το παρελθόν διατέλεσε μεταξύ άλλων γραμματέας διεθνών σχέσεων του κόμματός του.  Είναι μετριοπαθής και ευγενής άνθρωπος ενώ θεωρείται επιτυχημένος στους δύσκολους υπουργικούς θώκους που ανέλαβε (Περιβάλλοντος, Εργασίας) την περασμένη τετραετία.

Τι θα συμβεί όμως τον Νίκο Δένδια, τον εξόχως δραστήριο υπουργό των Εξωτερικών, τον εκλεγμένο με τους περισσότερους σταυρούς στην επικράτεια (100.000 ψήφοι) και τον άνθρωπο που είχε αρχηγικές φιλοδοξίες για την επόμενη μέρα στη ΝΔ;

Στην πραγματικότητα, μετά την συντριπτική νίκη Μητσοτάκη στις 21 Μάϊου η όποια… επόμενη μέρα στη ΝΔ αργεί πολύ. Πάρα πολύ! Ως εκ τούτου, τα δεδομένα αλλάζουν και οι φιλοδοξίες ορισμένων μένουν στο ημερολόγιο των πολιτικών τους αναμνήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi, o Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει κατά νου να προτείνει τον κ. Δένδια για Πρόεδρο της Βουλής. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική θέση, το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα όπου χρειάζεται μια ενωτική και έμπειρη πολιτική προσωπικότητα. Άλλωστε, ο Νίκος Δένδιας δεν στοχοποιήθηκε ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία 4ετία ενώ φαίνεται ότι μπορεί να απευθυνθεί σε όλους τους χώρους του δημοκρατικού τόξου.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, ίσως θεωρηθεί μια αποστράτευση… δια της αναβάθμισης για τον Νίκο Δένδια.

Έτσι, εάν δεν προχώρησει αυτό το σενάριο, ο κ. Δένδιας θα διεκδικήσει να είναι ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν, θέση από την οποία μπορεί να προσφέρει πολλά μετά την εμπειρία του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Τελευταία νέα 

Καιρός-ΕΜΥ: Έρχονται τα 30άρια

Δημόσια ΙΕΚ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις -Ποιοι μπορούν να μπουν

ΕΚΑΒ: Ποια είναι τα 10 δημοφιλή νησιά που έχουν ένα ασθενοφόρο

Πόσο κοστίζουν φέτος τα ακτοπλοϊκά σε δημοφιλείς προορισμούς