δόμνα-μιχαηλίδου-όταν-ο-πατέρας-μου-έ-1085383
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 25.10.2022 | 08:38

Δόμνα Μιχαηλίδου: “Όταν ο πατέρας μου έψαξε το όνομά μου βγήκε η λέξη μαγιό”

Στην εκπομπή «Mega Stories» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου βρέθηκε καλεσμένη η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Το βασικό θέμα της εκπομπής ήταν τα πρότυπα ομορφιάς.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε χωρίς καθόλου μακιγιάζ και φίλτρα μπροστά στην κάμερα και μίλησε για τα πρότυπα της γυναικείας εμφάνισης ως γυναίκα που σταδιοδρομεί στην πολιτική και ασκεί εξουσία.

«Μου αρέσει να με βλέπω και να με θεωρώ καλή. Προέρχομαι από μια οικογένεια που η μητέρα μου δεν βαφόταν ποτέ. Για αυτό και δεν μπορώ καθόλου να έχω make up πάνω μου αλλά μια μάσκαρα ή ένα κραγιόν το βάζω. Υπάρχουν μέρες κυρίως στην περίοδο που κάθε μέρα νιώθεις χάλια», δήλωσε.

Έπειτα, αναφέρθηκε και στα στερεότυπα που επικρατούν μεταξύ μιας γυναίκας πολιτικού κι ενός άνδρα. «Το θέμα στην πολιτική είναι να υπάρχει ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Γιατί για έναν άνδρα πολιτικό δεν μας απασχολεί αν έχει λιγότερα μαλλιά ή μεγαλύτερη κοιλιά. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την γυναίκα», υποστήριξε και παρέθεσε ένα παράδειγμα για να υπογραμμίσει τις διαφορές που υπάρχουν.

«Όταν “γκούγκλαρε” ο πατέρας μου το όνομά μου έβγαζε στην αναζήτηση τη λέξη μαγιό. Δεν υπάρχει η λέξη μαγιό δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό είναι σεξιστικό!», τόνισε και κατέληξε: «Εννιά στα 10 δημοσιεύματα που αφορούν γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας είναι για την εμφάνισή τους».