Δίωξη καρκινοπαθούς συμβούλου για… «λόγους τυπικότητας»

Για απρέπεια απέναντι στην καρκινοπαθή δημοτική σύμβουλο, Ελένη Μπελιά, κατηγορεί την δημοτική αρχή Αλίμου η παράταξη της αντιπολίτευσης «Ανω-Κάτω Καλαμάκι». Η σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης απουσίασε από το δημοτικό συμβούλιο για διάστημα 4 μηνών, καθώς της διαγνώστηκε καρκίνος, υποβλήθηκε σε εγχείριση και σε σειρά πολλών χημειοθεραπειών, όμως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έκρινε ότι απουσίαζε αδικαιολόγητα «πιθανόν για λόγους υγείας», όπως αναφέρεται σε έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και «ζήτησε να προχωρήσουν οι νόμιμες ενέργειες σε βάρος της δημοτικής συμβούλου, ώστε να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις», όπως περιγράφει με ανακοίνωσή της η παράταξη.

Σύμφωνα με την κ. Μπελιά το προσωπικό της θέμα υγείας ήταν γνωστό σε όλους τους συμβούλους, ακόμα και στον δήμαρχο, από τους οποίους είχε λάβει θερμές ευχές για ανάρρωση, με όλους να αναφέρονται στη σοβαρή ασθένεια που αντιμετωπίζει «και όχι βέβαια σε κάποιον αόριστο «πιθανό» λόγο υγείας».

Οπως καταγγέλλει η ίδια στην «Εφ.Συν.» οι λόγοι για τις ενέργειες του προέδρου του συμβουλίου «σε συνεργασία με τον δήμαρχο» έχουν «εκδικητικό χαρακτήρα» και στόχο την πρόκληση «μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων», καθώς «θέλουν να παρουσιάσουν την παράταξή μας ως αφερέγγυα επειδή τους κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση. Είναι ξεκάθαρα πολιτικοί οι λόγοι. Έχουμε κάνει καταγγελίες για κακή διαχείριση και παραβάσεις από την πλευρά του δημάρχου. Αλλά έχουν ανοίξει ένα βρώμικο πόλεμο στο δικό μου πρόσωπο», τονίζει η κ. Μπελιά.

Απαντώντας στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρ. Κονδύλης, αντικρούει τις καταγγελίες για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, υποστηρίζοντας ότι δεν προσκομίσθηκαν δικαιολογητικά για την απουσία, είτε από τη σύμβουλο είτε από την παράταξή της και ο πρόεδρος του συμβουλίου «ο οποίος είχε καλέσει όλους τους συμβούλους να είναι συνεπείς, είχε την υποχρέωση να στείλει κατάλογο με τις απουσίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο διότι ο ίδιος θα αντιμετώπιζε κυρώσεις για παράβαση καθήκοντος. Στενάζουμε με τα καψώνια που μας κάνει η Αποκεντρωμένη καθημερινά. Ας αναλάβει κάθε σύμβουλος την ευθύνη του. Η Αποκεντρωμένη έκρινε ότι πρέπει να απολογηθεί η σύμβουλος και όχι ο πρόεδρος του συμβουλίου». Σύμφωνα λοιπόν με τον δήμαρχο «δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό ζήτημα αντιπαράθεσης», αλλά πρόκειται για «ζήτημα καθαρά τυπικότητας και νομιμότητας». Περνώντας στη «ρελάνς» καταλογίζει προσπάθεια στην αντιπολιτευόμενη παράταξη «να ασκήσει οξύ αντιπολιτευτικό λόγο επικαλούμενη ένα σοβαρό θέμα υγείας».

«Δεν ήμουν ποτέ υποχρεωμένη να προσκομίσω δικαιολογητικά παρά μόνο σε περίπτωση που δεν είχα ενημερώσει και προσερχόμουν στο συμβούλιο μετά από χρόνια απουσία», τονίζει η κ. Μπελιά, υπογραμμίζοντας ότι για το σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει, είχε ειδοποιήσει εγκαίρως την πρώην πρόεδρο του συμβουλίου. Οι καταγγελίες της κ. Μπελιά έχουν και συνέχεια: ζητώντας να τη χορηγηθούν άμεσα τα αντίγραφα πρακτικών συνεδριάσεων του συμβουλίου που θα χρειαστεί στη διαδικασία που έχει κινηθεί σε βάρος της πήρε την απάντηση από τον πρόεδρο ότι θα τα παραλάβει «δια της νομίμου οδού». «Η αγνοεί ή δεν επιθυμεί να εφαρμόσει μία συνήθη πρακτική στη δημόσια διοίκηση ότι θα ήταν δυνατόν να μου δοθούν όσα ζητούσα, με απλή αναγραφή επάνω στην αίτησή μου ότι «Παρελήφθησαν», κάτι που έχει ξαναγίνει στον Δήμο μας», καταγγέλλει η κ. Μπελιά κατηγορώντας τον πρόεδρο του συμβουλίου ότι «λειτουργώντας παρελκυστικά παρά τον επείγοντα χαρακτήρα της υπόθεσης η οποία προκλήθηκε από δική του υπαιτιότητα, δεν έχει την παραμικρή διάθεση να με εξυπηρετήσει».

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, αναφέρθηκε και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός και πρώην μέλος της κίνησης «Ανω-Κάτω Καλαμάκι», Νάντια Βαλαβάνη, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, κατά της δημοτικής αρχής, ότι «στον Άλιμο, στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, θυσιάζεται η κοινή λογική και ταυτόχρονα η στοιχειώδης πολιτική ευπρέπεια».

Συντάκτης: Στέργιος Ζιαμπάκας

Πηγή: ΕΦ.ΣΥΝ.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΑΛΙΜΟΣ, ΔΙΩΞΗ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΚΟΝΔΥΛΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!