Δημόσιο: Το μήνυμα Τσίπρα & στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back
Δημόσιο: Το μήνυμα Τσίπρα & στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Δημόσιο: Το μήνυμα Τσίπρα & στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως είπε, και εντός του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το κομματικό κράτος, τους «αρμούς της εξουσίας» και τους μετακλητούς υπαλλήλους στο Δημόσιο, έστειλε κατά την συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, ο  Αλέξης Τσίπρας.

Σε σχέση με τους «αρμούς της εξουσίας» είπε ότι η αναφορά δεν αφορά στο θεσμικό πλαίσιο, «είναι παραθεσμικοί αρμοί, δεν έχει να κάνει με το αν έχεις κομματικούς μετακλητούς σε μια δημόσια υπηρεσία, μακάρι να ήταν εκεί το πρόβλημα». Σημείωσε ότι «η αναφορά έγινε για παρασύστημα εξουσίας μέσα σε κρίσιμους θεσμούς και στη δημόσια διοίκηση, αυτό για κάθε δημοκρατική πολιτεία είναι ένας αντίπαλος, ένας εχθρός που πρέπει να νικήσουμε».

Είπε πως μια προοδευτική κυβέρνηση οφείλει να κινείται στη βάση των αξιών, αξιοκρατία, διαφάνεια, ισονομία, αξιοκρατία.

Σχολίασε ότι «προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης έκανε σημαία το ζήτημα των μετακλητών και όταν ανέλαβε τους διπλασίασε».

«Εμείς γενικά δεν είμαστε ενάντια στη λογική της σύμπραξης ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά αυτό έχει να κάνει με το αντικείμενο και τους όρους της σύμπραξης. Όταν μιλάμε για την υγεία ποιο είναι το αντικείμενο και οι όροι;», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Ανέφερε ότι «στο χώρο της υγείας καταλαβαίνω ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υλοποιήσει σχεδιασμό “ιδιωτικοποίησης” δημόσιων νοσοκομείων, προσφέροντας τα οφέλη στους ιδιώτες και το βάρος στο Δημόσιο»και συμπλήρωσε: «Και πού ήταν στην πανδημία ο ιδιωτικός χώρος της υγείας; Ανέλαβε όλο το βάρος της πανδημίας το δημόσιο νοσοκομείο και ο ιδιωτικός τομέας έμεινε “καθαρός”».

Σημείωσε ότι θα ήταν στρατηγικό λάθος για τη Θεσσαλονίκη η ανάπλαση της ΔΕθ να μη γίνει με όρους που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΘ.

«Κάθε φορά οι προτεραιότητες διαμορφώνονται από τις συνθήκες και την κοινωνική αναγκαιότητα. Δεν είχαμε θέσει σαν προτεραιότητα την ανασυγκρότηση του κράτους, αλλά δεν προβήκαμε σε μία λεηλασία του κράτους όπως κάνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης. Ουδέποτε διπλασιάσαμε τους μετακλητούς και τους μισθούς τους ή τους μισθούς των διευθυντών ΔΕΚΟ και ουδέποτε μας πέρασε από το μυαλό να κάνουμε απευθείας αναθέσεις όπως γίνεται σήμερα».

«Το θέμα της ανασυγκρότησης του κράτους τίθεται τώρα… Το πελατειακό και κομματικό κράτος είναι δημιούργημα της ΝΔ…» προσέθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!