Δημοσίευμα aftodioikisi.gr: Ταραχή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ -Επιχειρούν να προεξοφλήσουν δικαστική απόφαση

Απάντηση στο, πλήρως εμπεριστατωμένο δημοσίευμα της aftodioikisi.gr σύμφωνα με το οποίο δύο μέλη της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής της, υπέγραψαν επίσημο έγγραφο με τίτλους που δεν υπήρχαν, επιχειρεί να δώσει το γραφείο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Φανερώνοντας την ταραχή των υπογραφόντων κυρίων Τράκα και Τσούνη που πιάστηκαν, κυριολεκτικά, με το «αρνί στην πλάτη», με την ανακοίνωση εξαπολύεται για μία ακόμη φορά ανοίκεια επίθεση στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr και στον διευθυντή της κ. Χρίστο Βούζα, ενώ επιχειρείται να προεξοφληθεί η απόφαση του Δικαστηρίου αναφορικά με την αγωγή που έχουν καταθέσει οι δύο συγκεκριμένοι συνδικαλιστές μαζί με ακόμη τέσσερις, ζητώντας 700.000 ευρώ (!!!) από την aftodioikisi.gr για δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την αδιαφορία της ΠΟΕ-ΟΤΑ απέναντι στους συμβασιούχους.

Πλην της επιχείρησης προεξόφλησης της δικαστικής απόφασης και της οξείας επίθεσης κατά της ιστοσελίδας και του διευθυντή της με εκφράσεις του τύπου «είναι προφανής ο πανικός», «προσπαθώντας κυριολεκτικά ‘να πιαστεί από τα μαλλιά του’», «δεν διστάζει να καταφύγει στην προσφιλή πρακτική της λασπολογίας και της συκοφάντησης», το βασικό επιχείρημα της ανακοίνωσης είναι ότι «κατά το διάστημα από την λήξη της θητείας των οργάνων της Ομοσπονδίας μέχρι και την συγκρότηση σε σώμα των νεοεκλεγέντων οργάνων, η Ομοσπονδία εκπροσωπείται σε κάθε επείγουσα ενέργεια από την απερχόμενη Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία και όφειλε στην συγκεκριμένη περίπτωση να χορηγήσει απόσπασμα Πρακτικού, προκειμένου να προσκομιστεί εμπρόθεσμα στο Δικαστήριο. Ουδέν παράτυπο ή παράνομο συνέβη, όπως υπονοεί ο Χρ. Βούζας, προσπαθώντας κυριολεκτικά «να πιαστεί από τα μαλλιά του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, τα άρθρα 26 και 27 του KATAΣΤΑΤΙΚΟΥ της ΠΟΕ-ΟΤΑ που οφείλουν να γνωρίζουν όλα τα μέλη της και, βεβαίως, η ηγεσία της αναφέρουν επί λέξει:

-«Άρθρο 26ο:

ΕΚΛΟΓΗ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διοικείται από 35μελές Γενικό Συμβούλιο και από την Εκτελεστική Επιτροπή, που εκλέγεται από το Γενικό Συμβούλιο.»

 

-«Άρθρο 27ο:

ΘΗΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η θητεία του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διαρκεί (3) τρία χρόνια από την εκλογή του.» (σ.σ. το προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο είχε εκλεγεί στις 30 Απριλίου 2015).

Ουδέν, λοιπόν, αναφέρει το Καταστατικό περί «επειγουσών ενεργειών» που επικαλείται στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Άλλωστε, προς τι το επείγον της σύνταξης στις 7 Μαΐου 2018 Αποσπάσματος Πρακτικού για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 21ης Δεκεμβρίου 2017, εφόσον θα μπορούσε να κατατεθεί ολόκληρο το Πρακτικό που αποτελεί επίσημο έγγραφο της Ομοσπονδίας πολύ πριν την 7η Μαΐου;

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, AFTODIOIKISI.GR, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΤΑΡΑΧΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!