δήμος-σπάρτης-σκέφτεται-την-παραίτησ-748476
ΔΗΜΟΙ | 01.03.2022 | 07:42

Δήμος Σπάρτης: Σκέφτεται την παραίτηση ο αντιδήμαρχος που είχε συλληφθεί

Δήμος Σπάρτης: Σε συνεχείς περιπέτειες βρίσκεται από την περασμένη βδομάδα ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης Θανάσης Καρλαύτης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, έχοντας πληρώσει 4.000 ευρώ εγγύηση μετά τη σύλληψή του. Να υπενθυμίσουμε πως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος των κυνοκομείων Σπάρτης είχε συλληφθεί με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Tάκη Θεοδωρικάκου, για τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στις δημοτικές δομές φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.

Να σημειωθεί ότι η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με τον νέο νόμο 4830/2021.

Οι πληροφορίες του apela.gr, λένε πως ο κ. Καρλαύτης σκέπτεται να παραιτηθεί της ιδιότητάς του ως αρμόδιου Αντιδημάρχου των κυνοκομείων Σπάρτης, αλλά όχι από Αντιδήμαρχος.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, το πιθανότερο είναι να μεταβιβαστούν αυτές οι αρμοδιότητες, στον ίδιο τον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, ο οποίος συνεχίζει να κυβερνά τον Δήμο Σπάρτης με 5 Αντιδημάρχους από την ημέρα που παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καπονικολός, τη στιγμή που ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να έχει δίπλα του μέχρι 8 Αντιδημάρχους.