Δικάζεται ο Λευτέρης Κρέτσος για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back

Δικάζεται ο Λευτέρης Κρέτσος για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είναι προγραμματισμένη σήμερα (26.09.2022) η δίκη του πρώην γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και μετέπειτα υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Λευτέρη Κρέτσου, για όσα διαδραματίστηκαν στα πλαίσια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μαζί με τον Λευτέρη Κρέτσο, στο εδώλιο κάθονται ο Ιωάννης Καλογρίτσας, γιος του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα και πέντε ακόμα πρόσωπα, μέλη της επιτροπής ελέγχου του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκονται τα περιβόητα βοσκοτόπια του επίδοξου «καναλάρχη» Ιωάννη Καλογρίτσα, ο οποίος τα εμφάνιζε ως εγγύηση για να εξασφαλίσει μία τηλεοπτική άδεια στον περιβόητο διαγωνισμό της τότε κυβέρνησης ο οποίος μετέπειτα ακυρώθηκε ως αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο Λευτέρης Κρέτσος κατηγορείται για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης ενώ ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στο παραπάνω αδίκημα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Π. Αθανασίου, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση της ποινικής δίωξης, ο Λευτέρης Κρέτσος και τα μέλη της επιτροπής ενήργησαν «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρία του Ιωάννη -Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου ή πάντως όχι ουσιωδώς τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία με βάση την προκήρυξη, δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

Η υπόθεση δεν πήγε ποτέ στη Βουλή καθώς κρίθηκε πως το αδίκημα τελέστηκε την περίοδο που ο Λευτέρης Κρέτσος ήταν γενικός γραμματέας και όχι υφυπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιότητα που απέκτησε μετά.

Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη αρκετές φορές και σήμερα αναμένεται εκτός απροόπτου να αρχίσει ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!