Διχασμένη η επιτροπή Τσιόδρα – Πότε θα εμφανιστεί ο καθηγητής;

Στα… τρία έχουν χωριστεί οι επιστήμονες που μετέχουν στην «επιτροπή Τσιόδρα».

Όλα δείχνουν ότι έχουν βρεθεί ενώπιον των απροσχημάτιστων κυβερνητικών πιέσεων για πιο τολμηρά βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας.

Η μία «τάση» των επιστημόνων είναι οι ήπιοι, που λένε ότι μεταξύ άλλων, πρέπει να φύγουμε σιγά σιγά από το σκληρό lockdown, στηρίζουν την έξοδο των ανθρώπων σε ανοιχτούς χώρους, και θα έβλεπαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου, αλλά σε διενέργεια πολλών self test.

Οι επιφυλακτικοί προειδοποιούν ότι το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει βήμα-βήμα, διαφωνούν με την ταυτόχρονη επανεκκίνηση των σχολείων και του λιανεμπορίυο, ενώ αισθάνονται ασφάλεια μόνο με το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων. Σε ό,τι, μάλιστα, αφορά την εστίαση, δεν συζητούν κανένα ενδεχόμενο επαναλειτουργίας (ούτε των εξωτερικών χώρων) πριν περάσει το Πάσχα.

Τέλος, όπως σημειώνει το matrix24 οι «σκληροί» της επιτροπής θεωρούν ότι η συγκυρία διεξαγωγής αυτής της συζήτησης είναι λαθεμένη και ότι αυτή τη στιγμή με τα νοσοκομεία να έχουν «ξεχειλίσει» δεν μπορεί να συζητάμε για καμία επανεκκίνηση ουδενός τομέα.

Μάλιστα, οι ίδιοι πιστεύουν ότι ως τις 15 Απριλίου δεν πρέπει να γίνει κανένα περαιτέρω βήμα χαλάρωσης των μέτρων και προβλέπουν πως η παραμικρή αύξηση της κινητικότητας θα οδηγήσει σε περισσότερους από 1.000 διασωληνωμένους -και, άρα, σε καταστάσεις Μπέργκαμο.

Δύσκολες αποφάσεις, λοιπόν, για τους ειδικούς στην συνεδρίαση της Τετάρτης με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να δέχεται πιέσεις για να εμφανιστεί και να μιλήσει προς τους πολίτες.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΤΣΙΟΔΡΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!