χαμός-στο-κόμμα-του-τράγκα-κουρτζίδης-894713
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 22.12.2021 | 12:05

Χαμός στο κόμμα του Τράγκα- Κουρτζίδης κατά οικογένειας και Ζήλου

Άνω-κάτω έχει γίνει το κόμμα του Γιώργου Τράγκα με τη δημιουργία ενός σκηνικού απίστευτης έντασης και καταγγελιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα, Παντελής Ζήλος, μίλησε για αυθαίρετες διαδικασίες σχετικά με τον διορισμό νέου προέδρου στο Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι. Η απάντηση ήλθε από τον εκπρόσωπο Πάρι Κουρτζίδη που έκανε λόγο για πρόσωπα που βλέπουν το κίνημα ως λάφυρο και απείλησε με αποκαλύψεις.

Ο κ. Κουρτζίδης επανήλθε και φωτογραφίζοντας τον κ. Ζήλος χωρίς να τον κατονομάσει, έκανε λόγο για «θρασύδειλο». Τόνισε μάλιστα ότι η οικογένεια του Γιώργου Τράγκα «κλαίει με κροκοδείλια…», ενώ την ίδια ώρα αφήνει αιχμές πως οι εργαζόμενοι στο κόμμα είναι απλήρωτοι.

Ο κ. Ζήλος είχε γράψει, μαζί με την οικογένεια του Γιώργου Τράγκα, μεταξύ  άλλων

«Ήδη και μόλις 9 ημέρες μετά το θάνατο του Ιδρυτή Γεωργίου Τράγκα, επισπεύδονται αυθαίρετα «διαδικασίες» αυτοδιορισμού προέδρου του Κινήματος και χορήγησης «ψήφου εμπιστοσύνης» κατά πλήρη παράβαση των όρων του καταστατικού και της προβλεπόμενης διαδικασίας, ως και των αρχών ψηφοφορίας (έμμεση αποδοχή εκ της μη αποστολής απαντητικού email !) και μάλιστα με την ταυτόχρονη χρήση ευφάνταστων και φανταστικών σεναρίων και συνομιλιών, δήθεν, λίγο πριν το θάνατο του Προέδρου.

Η εκλογή του Προέδρου του Κινήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου του Κινήματος, (Εκπρόσωπος Τύπου) με τη σύμφωνη πάντα γνώμη και έγκριση του Προέδρου.

Είναι πραγματικά αδιανόητο όταν το χώμα που τον έχει σκεπάσει είναι ακόμα νωπό, να έρχονται στο προσκήνιο ανενδοίαστα, προσωπικές φιλοδοξίες προσώπων που συνεργάστηκαν μαζί του, με έναν τρόπο και μια ταχύτητα που προσβάλλει τη μνήμη του πολυαγαπημένου μας Γεωργίου Τράγκα, την οποία η οικογένειά του και τα μέλη του Κινήματος έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε.»

Από την πλευρά του ο Πάρις Κουρτζίδης περνώντας στην αντεπίθεση επεσήμανε μεταξύ άλλων.

«Ο πρόεδρος ζήτησε να υπερασπιστώ τον ίδιον και το κίνημα μέχρι τέλους. Να αγνοήσω τυχόν οικείους υποκριτές και Φαρισαίους… Αν όμως δεν σεβαστούν τις πολιτικές επιθυμίες του, αν πάνε να βλάψουν την ορθόδοξη συνέχεια των Ελεύθερων Ανθρώπων, αν τολμήσουν να δουν το κίνημα ως κληρονομιά ή ως λάφυρο για συμψηφισμούς με τον “Λουδοβίκο”, τότε να μην τους καλύψω άλλο… Να ανοίξω στόμα και χαρτιά… κι ας μην ξέρουν πού να κρυφτούν μετά! Η δε επιλογή στα εγκαίνια του Κ.ΕΛ.ΑΝ. όταν με κάλεσε δίπλα του για να κόψουμε μαζί, ταυτόχρονα, το πρώτο κομμάτι, ασφαλώς και ήταν άκρως συμβολική…».

Ο κ. Κουρτζίδης επανήλθε και με νέα ανάρτησή του στο Facebook κατηγορεί την οικογένεια του εκλιπόντος πως κλαίει με κροκοδείλια ενώ τον διευθυντή, δίχως να τον κατονομάσει, τον χαρακτηρίζει θρασύδειλο. Όπως λέει ο ίδιος οι ανακοινώσεις που εκδίδουν είναι συκοφαντικές ενώ αφήνει αιχμές πως οι μισθοί και τα δώρα του προσωπικού δεν έχουν καταβληθεί. «Μην τολμούν με ανεκδιήγητο κυνισμό να προσβάλουν τη μνήμη του αδικοχαμένου και αείμνηστου…» γράφει χαρακτηριστικά.