Χαμός στο ΚΙΝΑΛ με τα debate-Κατηγορούν τον ΓΑΠ ότι θέλει να τα αποφύγει - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
25
Νοέμβριος
Back
ΚΙΝΑΛ: Προαλείφονται για υποψήφιοι Κεγκέρογλου, Γερουλάνος -Τι ζητούν

Χαμός στο ΚΙΝΑΛ με τα debate-Κατηγορούν τον ΓΑΠ ότι θέλει να τα αποφύγει

Χαμός γίνεται με τα debate στο ΚΙΝΑΛ. Η χθεσινή συζήτηση μεταξύ των αντιπροσώπων των έξι υποψηφίων δεν κατέληξε σε απόφαση. Παρά το γεγονός ότι το γενικό πλαίσιο στο οποίο συμφωνούσαν οι πλευρές Λοβέρδου, Ανδρουλάκη, Χρηστίδη, Γερουλάνου και Καστανίδη, το στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου κατέθεσε διαφορετική πρόταση και το «ραντεβού» ανανεώνεται για σήμερα.

Οι βασικές θέσεις στις οποίες συμφώνησαν οι πέντε ήταν η διεξαγωγή «2+1» διά ζώσης τηλεμαχιών, δηλαδή δύο πριν από τον πρώτο γύρο (22 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ πανελλαδικά και 29 του μηνός στην ΕΡΤ3 με περιφερειακά κανάλια) και μίας μεταξύ των δύο τελικών μονομάχων, μεταξύ 6 και 12 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού πρότεινε τρεις συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων. Επιπλέον εισηγήθηκε τα ντιμπέιτ να γίνουν μέσω Zoom και όχι διά ζώσης, με μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση αλλά και με ευρύτερο χρονικό περιθώριο απαντήσεων (εννέα λεπτά συνολικά στον καθέναν για κάθε ενότητα).

Συνεπώς κατεγράφη διάσταση απόψεων μεταξύ του κ. Παπανδρέου και συνολικά των υπόλοιπων διεκδικητών, και μένει να φανεί αν θα βρεθεί χρυσή τομή, ενδεχόμενο που, πάντως, στελέχη παρουσίαζαν ως «σύνθετη εξίσωση». Επιπλέον, κατά πληροφορίες, έχουν υπάρξει και άτυπες κρούσεις για ντιμπέιτ από δύο ιδιωτικά κανάλια (Action24 και Mega), ζήτημα το οποίο επίσης θα πρέπει να διερευνηθεί.

Από την πλευρά Λοβέρδου, εκπρόσωπος ήταν ο Σπύρος Καρανικόλας, από τον Ν. Ανδρουλάκη ο Βαγγέλης Τσόγκας, από τον Γ. Παπανδρέου η Εφη Χαλάτση, από τον Π. Χρηστίδη ο Νίκος Μπίλιος, από τον Π. Γερουλάνο ο Μιχάλης Λούπης, ενώ ο εκπρόσωπος του Χ. Καστανίδη, Αιμίλιος Σαπρανίδης, δεν προσήλθε, καθώς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνεδρίαση επικράτησε ένταση, καθώς αρκετοί υποστήριξαν πως «αν δεν θέλει η πλευρά Παπανδρέου να κάνει debate, ας μη βρίσκει υπεκφυγές και προφάσεις».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!