Άρχισαν τα όργανα για το «σπάσιμο» του Καλλικράτη – Ποια περιοχή στην Αττική ζητά «ανεξαρτησία»

Από την Αττική ξεκινούν τα αιτήματα για «ανεξαρτησία» στο πλαίσιο των χωροταξικών αλλαγών του «Καλλικράτη» που έχει προαναγγείλλει η κυβέρνηση.

Την περασμένη Πέμπτη, στα Μέγαρα, συνεδρίασε επιτροπή αποτελούμενη από Νεο-Περαμιώτες μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, τοπικούς φορείς αλλά και δημότες, η οποία μετά από πρόταση του Γεωργίου Νικολάου συγκροτήθηκε με θέμα την διεκδίκηση της ανεξαρτητοποίησης της Νέας Περάμου από το Δήμο Μεγαρέων.

Στην συνεδρίαση ειπώθηκε πως η Νέα Πέραμος είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες Μικρασιατικές κοινότητες στη Ελλάδα, ενώ τονίστηκε ότι η κίνηση είναι καθαρά των πολιτών της Νέας Περάμου και όχι πολιτικών παρατάξεων.

Ο λόγος που ωθεί πολίτες και αιρετούς να συμφωνούν με μια τέτοια πρόταση εμφανίζεται να είναι η υποβάθμιση που βιώνουν στην περιοχή μετά την ενοποίηση του δήμου με τα Μέγαρα. Χαρακτηριστικά κάποιοι πολίτες δήλωσαν πως επιβαρύνεται η Νέα Πέραμος από την άσχημη κατάσταστη των οικονομικών του Δήμου Μεγαρέων, ενώ θα μπορούσε να είναι ανεξάρτητος και αυτάρκης δήμος.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!