Από δήμαρχος… αρχισυντάκτης

Σε παλαιότερες εποχές στη χώρα μας όταν σε κάποιον από αυτούς που κατείχαν την εξουσία δεν άρεσαν αυτά που έγραφε μία εφημερίδα είτε την λογόκρινε είτε την έκλεινε. Μερικά κατάλοιπα του παρελθόντος κάνουν την εμφάνισή τους και σήμερα: Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «λουκέτο» στην ΕΡΤ που είναι γνωστό ότι ενοχλούσε, καθώς, σύμφωνα με πρωθυπουργικούς συμβούλους «αποτελούσε άντρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Κάπου εδώ κάνει την εμφάνισή του (ως guest star;) ο, εκλεγμένος με τη ΝΔ, δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, της πόλης που έχει την έδρα της η (πρώην, πλέον) ΕΡΤ. Ο κ. Βασίλης Ζορμπάς αφού πρώτα διαμαρτυρήθηκε για τη φασαρία που έκαναν οι «καταληψίες» του ραδιομέγαρου καθώς, όπως υποστήριζε, ενοχλούσαν τους περίοικους (!), χθες με ανακοίνωσή του τάσσεται με έμμεσο πλην σαφή τρόπο υπέρ της επέμβασης των ΜΑΤ στην ΕΡΤ: Αυτός ήταν και ο τίτλος που έβαλε ο συντάκτης της aftodioikisi.gr στο σχετικό ρεπορτάζ που αφορούσε την ανακοίνωση του κ. Ζορμπά.

Όμως, στον κ. Ζορμπά που έζησε εκείνες τις παλαιότερες (ωραίες;) εποχές, δεν άρεσε ο τίτλος. Τηλεφώνησε, λοιπόν, με ύφος χιλίων καρδιναλίων στην aftodioikisi.gr, μας κατηγόρησε ότι δεν εφαρμόζουμε τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ότι παραποιούμε τη δήλωσή του και ζήτησε να αλλάξουμε πάραυτα τον τίτλο μας. Του εξηγήσαμε ότι με αυτό που λέει στην ανακοίνωση του: «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να καταλαμβάνει δημόσια κτίρια», αλλά και ότι ο ίδιος «είναι διαχρονικά υπέρ της τήρησης της νομιμότητας καθώς αυτή αποβαίνει τελικώς υπέρ των ασθενέστερων, καθότι οι ισχυροί πάντα βρίσκουν τρόπο να ξεφεύγουν», είναι σαφές ότι τάσσεται υπέρ της επέμβασης των ΜΑΤ για «να σταματήσει η κατάληψη σε δημόσιο κτήριο» και «να τηρηθεί η νομιμότητα». Εκείνος, όμως, χωρίς επιχειρήματα ζητούσε να αλλάξουμε τον τίτλο και να βάλουμε όλη την ανακοίνωσή του. Του εξηγήσαμε ότι η ουσία της ανακοίνωσής τους με βάση δημοσιογραφικά και όχι «πολιτικά» κριτήρια είναι αυτό που αναφέραμε αλλά εκείνος επέμενε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Αν, μάλιστα, είχε τη δυνατότητα, ίσως να μας έστελνε και τα ΜΑΤ! Όμως, επειδή η aftodioikisi.gr δεν είναι κρατικό ΜΜΕ, αρκέσθηκε να μας καταγγείλει μέσω ανακοίνωσής του στην οποία μας απειλεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη!

Εννοείται, ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, έχουμε Δημοκρατία και ο καθένας είναι ελεύθερος να προσφύγει όπου και όπως θέλει. Συμβουλεύουμε όμως τον κ. Ζορμπά αντί να κυνηγάει ανεμόμυλους, καλύτερα να κοιτάξει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον ίδιο στην Αγία Παρασκευή λόγω απανωτών λανθασμένων του επιλογών.

Εκτός, κι αν έχει αποφασίσει να μην διεκδικήσει ξανά το δήμο και να στραφεί στη… δημοσιογραφία. Σε μία τέτοια περίπτωση ένα είναι βέβαιο: Δεν πρόκειται να βρει δουλειά στην aftodioikisi.gr.-

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΕΡΤ, ΖΟΡΜΠΑΣ, ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΑΤ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!