απάντησε-ο-κύρτσος-στον-οικονόμου-η-κρ-955048
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 17.01.2022 | 19:51

Απάντησε ο Κύρτσος στον Οικονόμου: Η κριτική στην κριτική, μπορεί να φέρει διάλογο

Όχι που δεν θα απαντούσε ο Κύρτσος στην προειδοποιητική βολή του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου.

Το θέμα του Κύρτσου που συστηματικά ασκεί κριτική στην κυβέρνηση έφτασε μέχρι και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αφορμή το ζήτημα των κατηγοριών κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ενώ για το θέμα τοποθετήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ρωτήθηκε σχετικά τονίζοντας:

«Ο κ.Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική, και όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις του και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό. Αλλά ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα, στις σταθερές και καθαρές θέσεις της κυβέρνησης, και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας».

Σε ερώτηση εάν ο κ. Κύρτσος παραμένει ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Νομίζω σας απάντησα»…

Άμεση –βέβαια -ήταν η αντίδραση του Γιώργου Κύρτσου που απάντησε μέσω Twitter:

«Δικαίωμα του εκπροσώπου να μου κάνει-εκ μέρους της ηγεσίας-δημόσια κριτική. Κριτική κάνω άλλωστε και εγώ. Η κριτική στην κριτική μπορεί να φέρει διάλογο. Όμως να γίνει συγκεκριμένος,χωρίς ”όλοι ξέρουμε”. Εγώ πάντα είμαι συγκεκριμένος για COVID-19,συγκοινωνίες,δίδυμα ελλείμματα,ΜΜΕ,κα.», έγραψε ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο της αντιπαράθεσης στη «γαλάζια» πολυκατοικία.

Και επίσης:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για εμένα ότι ”όλοι καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του”. Κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Οι σύγχρονες ευρωπαικές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν. Απλά ανταλάσσουν επιχειρήματα».