Αντιδράσεις για μετακίνηση συζύγου βουλευτή σε Μονάδα του ΟΚΑΝΑ

Σοβαρές κατηγορίες εξαπολύει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτών Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) κατά του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, με αφορμή τη μετακίνηση της συζύγου του – νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Δράμας- από το νοσηλευτικό ίδρυμα σε Μονάδα του ΟΚΑΝΑ, έπειτα από απόφασης της διοίκησης του νοσοκομείου.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται …» τονίζεται με νόημα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της ΠΑΣΟΝΟΠ, αναφορικά με την πράξη διοικητικού περιεχομένου που εκδόθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας για τη νοσηλεύτρια, σύζυγο του κ. Καραγιαννίδη.

Η ΠΑΣΟΝΟΠ, όπως γράφει το protothema.gr, υπογραμμίζει πως στηρίζει τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στο χώρο του νοσοκομείου Δράμας, ωστόσο καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης καθώς αφορά «μετακίνηση Νοσηλευτικού προσωπικού στον ΟΚΑΝΑ χωρίς προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση, και δίχως να πληρούνται τα εκπαιδευτικά κριτήρια επιλογής προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για τον ΟΚΑΝΑ».

«Θεωρούμε, αν μη τι άλλο, προκλητική εκ μέρους της Διοίκησης του ΓΝ Δράμας, την επιλογή συναδέλφου που τυγχάνει σύζυγος του Βουλευτή Καραγιαννίδη, τη στιγμή που η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ Δράμας διαθέτει στις τάξεις της έτερη συνάδελφο Νοσηλεύτρια με πολυετή προϋπηρεσία σε αντίστοιχη δομή του ΟΚΑΝΑ» σημειώνει η ΠΑΣΟΝΟΠ. Καταλογίζει δε περιφρόνηση στα αρμόδια όργανα και καθεστωτική νοοτροπία στον επικεφαλής του νοσοκομείου, διότι «δεν ζήτησε σχετική εισήγηση από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, αλλά αρκέστηκε στην ενημέρωση των αρμόδιων διευθύνσεων».

Από την άλλη πλευρά, ο βουλευτής κ. Καραγιαννίδης υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στην απόφαση μετακίνησης της συζύγου του και αντιθέτως «βλέπει» μόνο…«αντίΣΥΡΙΖΑ παραζάλη».

«Για τη διάθεση νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού δεν τέθηκαν συγκεκριμένα τυπικά προσόντα, όπως δεν έχουν τεθεί ποτέ από πλευράς ΟΚΑΝΑ για διάθεση νοσηλευτικού προσωπικού από νοσοκομεία στις δεκάδες τέτοιες διοικητικές πράξεις που έχουν γίνει από το 2011» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Καραγιαννίδης, επικαλούμενος ότι και το προηγούμενο διάστημα από τους/τις τρίαντα νοσηλευτές/ριες που έχουν διατεθεί από νοσοκομεία προς τον ΟΚΑΝΑ, οι 9 είναι ΔΕ νοσηλευτές/ριες. Επίσης, επιχειρηματολογεί υπέρ της μετακίνησης της συζύγου του προσθέτοντας πως ο χαρακτήρας της είναι προσωρινός, αφού αναμένεται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση της εν λόγω μονάδας του ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ βρίσκονται: α) στο γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε στον ΟΚΑΝΑ η δική της νοσηλεύτρια, β) στο ότι δεν αναγνωρίζει ως ικανή μία νοσηλεύτρια ΔΕ να τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση και γ) στην «αντισύριζα παραζάλη» της.

«Η σπουδή του κου Καραγιαννίδη να πείσει πως πίσω από την αντίδραση του Συνδικαλιστικού μας Οργάνου, κρύβεται δήθεν η μεροληπτική αντιμετώπιση υπέρ μίας εκπαιδευτικής βαθμίδας συναδέλφων μας, σε βάρος μιας άλλης και συγκεκριμένα αυτής των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, εκτός από ανήθικη και προσβλητική για ένα Συνδικαλιστικό Φορέα που στις τάξεις του έχει Νοσηλευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κρίνεται αυταπόδεικτα έωλη και πέφτει στο κενό καθώς η Πρόεδρος του Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κα Α. Κωσταντινίδου, η οποία και στοχοποιείται από τον κο Καραγιαννίδη, τυγχάνει η ίδια ΔΕ Βοηθός Νοσηλεύτρια» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ.

Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης έγραψε πρόσφατα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Στάσου! Μύγδαλα! Πού πας ελντοράντο?!», προκαλώντας πολλά σχόλια.

karagiannidis

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΣΥΖΥΓΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΟΚΑΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!