Αλεξία Μπακογιάννη: H μητέρα μου σκέφτηκε να τα παρατήσει - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
2
Δεκέμβριος
Back

Αλεξία Μπακογιάννη: H μητέρα μου σκέφτηκε να τα παρατήσει

Το 3ο Marie Claire Power Trip, το κορυφαίο συνέδριο ισότητας και ηγεσίας, έγινε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου. Η Mαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας, η Aλεξία Μπακογιάννη, CEO ΑIA Relate και η Nadine Fau, International Director του Veuve Clicquot, οραματίστηκαν το μέλλον της εργασίας: «Όταν οι γυναίκες θα διοικούν και θα υποστηρίζουν άλλες γυναίκες». Συντόνισε η Νεφέλη Λυγερού, Δημοσιογράφος στο Πρώτο Θέμα.

Στην παρέμβασή της η  Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, ενδιαφέρεται για το δήμο Καρπενησίου, σημείωσε την έλλειψη στελεχών γυναικείου φύλου σε ανώτερες θέσεις, ενώ αναφερόμενη σε προσωπικά της βιώματα, τόνισε πως μπορούμε να γίνουμε αυτό πραγματικά θέλουμε. «Αυτό που αποζητάμε στην εταιρεία μας, αλλά θέλουμε για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο είναι να γίνουν αυτό που εκείνες θέλουν. Να είναι ελεύθερες να είναι αυτό που θέλουν να είναι. Ελεύθερες να δουλεύουν 12 ώρες και να πηγαίνουν και στο κομμωτήριο. Ελεύθερες να κάνουν ή να μην κάνουν παιδιά. Όλες μπορούμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε», ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν έχει φτάσει σε σημείο να σκεφτεί να τα παρατήσει και να πει «δεν μπορώ άλλο»: «Προσωπικά, όχι. Η μητέρα μου, ναι.  Θεωρώ ότι η προηγούμενη γενιά έδωσε περισσότερετες μάχες από εμάς. Ελπίζω η επόμενη να δώσει λιγότερες».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!