Αυτός ήταν κάποτε… ο “πράσινος” Ριζοσπάστης (φωτο)

Οι κάτω των 20 ετών είναι δύσκολο να την γνωρίζουν και όμως… υπήρξε. Πρόκειται για την εφημερίδα “Εξόρμηση” το δημοσιογραφικό όργανο του ΠΑΣΟΚ. Κάτι δηλαδή σαν “πράσινος” Ριζοσπάστης ή Αυγή.

Η εφημερίδα λειτούργησε από το 1975 ως το 1997, ενώ μακροβιότερος διευθυντής της, ήταν ο Κώστας Λαλιώτης που είχε την συγκεκριμένη θέση από το 1977 ως το 1985.

Το φύλλο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, είναι και το τελευταίο της και δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτώβρη του 1997. Πρόκειται για ιστορικό φύλλο, για έναν ακόμα λόγο. Σε αυτό δημοσιευόταν ανοιχτή επιστολή της εφημερίδας που κατήγγειλε τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, για ιδεολογική μετάλλαξη του κόμματος.

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η γελοιογραφία του πρωτοσέλιδου με την επίσης ιστορική φράση “Πατέρα τα έμαθες τα νέα;”

Αξίζει τέλος να αναφερθεί, ότι -σύμφωνα με το newsit-  από την “Εξόρμηση”, μεταξύ πολλών άλλων πέρασαν η Σεμίνα Διγενή αλλά και ο Γιώργος Παπαχρήστος.

eksormisi

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΕΞΟΡΜΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!