70 έλληνες = 500 γερμανοί

Μετά το Γ. Καμίνη που την… είπε στον Γ. Φούχτελ για τη γνωστή δήλωσή – εξίσωση 1000 γερμανών με 3000 έλληνες, ένας ακόμη δήμαρχος, αυτή τη φορά μπροστά στο γερμανό υφυπουργό, τον επέκρινε εμμέσως πλην σαφώς για τις δηλώσεις του.

Πρόκειται για το δήμαρχο Λαγκαδά Γ. Αναστασιάδη ο οποίος αφού υποδέχθηκε τον Γ. Φούχτελ στο δήμο του τόνισε πως ο Δήμος Λαγκαδά  έχει μόλις 70 εργαζόμενους καθαριότητας και πρασίνου, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά να επιμεληθούν τον ευπρεπισμό στα 47 χωριά, τις 64 σχολικές μονάδες και τις 40 γηπεδικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Και πρόσθεσε: «Θα αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνουν… Μάλλον κ. υπουργέ, σε αντίθεση με τις τελευταίες δηλώσεις σας, 70  Έλληνες εργαζόμενοι αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί».

Δηλαδή, ο δήμαρχος μετέτρεψε την αναλογία ένα προς τρία υπέρ των γερμανών του υφυπουργού σε ένα προς εφτά υπέρ των ελλήνων.

Βεβαίως, ο δήμαρχος δεν αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού, που, λέει, πως έχει στον τομέα της καθαριότητας με αποτέλεσμα εδώ και αρκετό καιρό να επιχειρεί να τον ιδιωτικοποιήσει…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!