1-2-3-και-φτερούγισες-στον-ουρανό-η-αφ-945132
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 10.11.2021 | 09:31

«1, 2, 3 και φτερούγισες στον ουρανό» – Η αφιέρωση του Λαλιώτη στην Φώφη Γεννηματά

Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο Κώστας Λαλιώτης συνέταξε κείμενο που αφιερώνει στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Με τη σημειολογική, αλλά και συμβολική υιοθέτηση στίχων των μεγάλων ποιητών Α. Κάλβου, Γ. Χειμωνά και Οδ. Ελύτη αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, με άρθρο του στο ηλεκτρονικό περιοδικό της Βουλής «Επί του περιστυλίου».

Το τεύχος του περιοδικού, είναι αφιερωμένο στην Φώφη Γεννηματά.

Στο άρθρο του, που τιτλοφορείται «”… Ένα, δύο, τρία Πάμε …” – Το φτερούγισμα στον Ουρανό», ο κ. Λαλιώτης αναφέρει ότι «αν και έχουν περάσει αρκετές μέρες, δεν έχω συμβιβαστεί με την απώλειά της και την απουσία της. Συνεχίζω να τη βλέπω δυνατή, όρθια και γενναία, αισιόδοξη, καρτερική και χαμογελαστή, ευαίσθητη, αξιοπρεπή και ανθρώπινη, μαχητική, στοχαστική και δημιουργική στις επάλξεις της ζωής, της πολιτικής και του Κοινοβουλίου, του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».

«Αυτή η μεταφυσική άρνηση με οδηγεί στο καταφύγιο της περισυλλογής, της σιωπής και της μνήμης με έντονες εικόνες και ανεξίτηλες καταγραφές από τη ζωή, τη διαδρομή και τη δράση της», γράφει ο κ. Λαλιώτης και προσθέτει: «Τη Φώφη τη συνάντησα για πρώτη φορά, ως μαθήτρια του Δημοτικού, το 1974 την ημέρα των γενεθλίων της, τη σημαδιακή ημερομηνία 17 Νοεμβρίου, στα Εξάρχεια, στην ανοιχτή και φιλόξενη οικογενειακή εστία των αλησμόνητων και αείμνηστων γονιών της, του Γιώργου και της Κάκιας. Από τότε 46 χρόνια οι ζωές μας συμπροσδιορίστηκαν και οι διαδρομές μας ταυτίστηκαν. Με δεδομένους και αδιατάρακτους τους φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς μας, η Φώφη πάντα γνώριζε και βίωνε συναισθηματικά και πολιτικά την αγάπη και την εκτίμησή μου, την πίστη και την εμπιστοσύνη μου, την αμέριστη στήριξη, την θετική κριτική και την απόλυτη συμπαράστασή μου προς το Πρόσωπό της, προς αυτά που διαχρονικά μπορούσε να εκφράζει, να εκπροσωπήσει και να συμβολίσει».