Δ. Ραφήνας: «Κυνηγήστε τους παράνομους βοσκούς με τις καραμπίνες!» - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
28
Μάι
Back

Δ. Ραφήνας: «Κυνηγήστε τους παράνομους βοσκούς με τις καραμπίνες!»

«Δεν είναι πρόβλημα που υπάγεται στις αρμοδιότητές μου και ως εκ τούτου δε με αφορά». Αυτό απαντά ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος στην aftodioikisi.gr, με αφορμή την καταγγελία που έκανε στη στήλη, η ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών Δασαμάρι S.O.S. σχετικά με την παράνομη βόσκηση στην περιοχή. Καλεί, μάλιστα, τους κατοίκους να πάρουν τις καραμπίνες και να κυνηγήσουν τους παράνομους βοσκούς!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία, από τις πρώτες μέρες του 2013 κάτοικοι των οικισμών της Αιολίδας και της Διώνης παρατηρούν καθημερινά τις απογευματινές ώρες δύο έλληνες βοσκούς που μπαίνουν με τα γίδια τους στις καμένες δασικές περιοχές καταστρέφοντας ολοκληρωτικά νεαρά δέντρα και θάμνους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς σύμφωνα με το Δασικό Κώδικα και τις πρόσφατες τροποποιήσεις του «απαγορεύεται ρητά η βοσκή προβάτων και αιγών εντός των καμένων δασών. Απαγορεύεται, δε, η εγκατάσταση, διατήρηση και βοσκή αιγών σε όλα τα δάση και δασικές εκτάσεις δημόσια ή μη, του Νομού Αττικής».

«Δεν είναι πρόβλημα που υπάγεται στις αρμοδιότητές μου και ως εκ τούτου δε με αφορά». Δεν είναι δυνατόν ένας δήμαρχος ή έστω όργανα του δήμου να βγαίνουμε και να κυνηγάμε κοπάδια με πρόβατα. Δεν είναι δική μου δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην aftodioikisi.gr ο κ. Χριστόπουλος.

Συμπλήρωσε, δε, ότι « πρόκειται για καταγγελία που κινείται στα όρια της γελοιότητας ή ενδεχομένως κακόβουλη θέση που έχει στόχο να με πλήξει. Να βγουν οι κάτοικοι με καραμπίνες και να κυνηγήσουν τους βοσκούς αν θέλουνε. Δε φταίω εγώ αν κάποιος δεν είναι ευσυνείδητος».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!