«Τώρα ήρθε η σειρά της να καταργηθεί και η Αστυνομία Λαμπείας!…»

«Πολύ ανησυχητική η πληροφορία!!…», σχολιάζει σε επιστολή του προς την aftodioikisi.gr, o πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Διρβης, Σωτήρης Σωτηρόπουλος, αναφερόμενος σε σενάρια που «θέλουν να ξεθεμελιώσουν όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες από τη Δίβρη και την Ορεινή Ηλεία. Συνεδρίασαν όλοι οι εγκέφαλοι και αποφάσισαν, όχι μόνο να στερήσουν  τις ανάγκες για Αστυνόμευση των απομακρυσμένων περιοχών αλλά και στη περίπτωση του Αστυν. Σταθμού Λαμπείας που έπρεπε να ειναι Αστυνομικό  Τμήμα, αλλά και να μη σεβαστούν μια διαρκή παράδοση αιώνων….», συμπληρώνει.

Η επιστολή του συνεχίζει ως εξής:

«Η Αστυνομία της Διβρης ήταν από τις πρώτες που δημιουργήθηκαν  στην ελεύθερη Ελλάδα, και λειτούργησε από το 1835 αδιαλείπτως!!!!..,
Αφεριμ, λεβέντες μου….

Από 15 ετών συνεχώς, εμείς αναφερόμαστε στους εκάστοτε Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Προστασίας του Πολιτή κλπ, ζητώντας την αναβάθμιση του ΑΣ Λαμπείας. Αντ΄ αυτού σήμερα οδηγούμαστε στην κατάργησή του!!… Αφού:

  1. Καλά τα περί αρχαιότητας και παράδοσης τα γράψανε στα «παλαιά των υποδημάτων τους»….
  2. Κατά μήκος της πολυσύχναστης εμπορικής και επί της  Ε. Ο. 111 σε απόσταση 175 χλμ από Πάτρα μέχρι Τρίπολη δεν υπάρχει καμιά Αστυνομική Υπηρεσία εκτός της Λαμπείας (στο Λεβίδι το ΑΤ έχει ηδη καταργηθεί). Επίσης κατά μήκος της ιστορικής-τουριστικής οδού και σε απόσταση 100 χλμ από Αρχ. Ολυμπία μέχρι Καλάβρυτα δεν υπάρχει άλλη Αστυν. Υπηρεσία εκτός της Λαμπειας. 

Η Λαμπεια και στις δυο αυτές σημαντικές οδικές αρτηρίες βρίσκεται περίπου στο μέσον και η Αστυνομία είναι άκρως απαραίτητη και για τα ατυχήματα και τροχαία συμβάντα….

  1. Στο παρελθόν, όλο σχεδόν το 19ο και το μισό του 20ου αι. (1900-1960) η Αστυνομία Λαμπείας είτε ως Υποδιοίκηση Χωροφυλακής, είτε ενισχυμένη με Απόσπασμα με δύναμη 15-20 ατόμων, είτα ως πλήρης Αστυνομικός Σταθμός κάλυπτε την ευρύτερη περιοχή της ορεινής Ηλείας-Αρκαδιός-Αχαίας (από Λάλα μέχρι Λυκούρια και από Τριταία μέχρι Τρόπαια) για την καταπολέμηση των ζωοκλεφτών, και λοιπών φυγόδικων και ληστών και εν γενει την Αστυνόμευση της περιοχής…. 
  2. Όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί ο ΑΣ Λαμπείας, αλλά να αναβαθμιστεί σε Αστυν. Τμήμα

Ο πρόεδρος του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ» ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

(ιατρός, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και εκδότης του Ιστορικοί-Λαογραφικου περιοδικού «ΔΙΒΡΗ»)

Υ. Γ. Και για την χιουμοριστική πλευρά του θέματος, παραθέτω συνημμένως και τη καταπληκτική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ του υπενωμοτάρχη Διβρης του 1835 (που αποκάλυψε σε ένα παλιό βιβλίο ο δάσκαλος μου, ιστορικός αείμνηστος Νίκος Αναστόπουλος).

Απολαύστε την….» :

astyn dirvis

 

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΙΡΒΗ, ΛΑΜΠΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!