«Σκληρή φορομπηχτική πολιτική από το δήμαρχο Μαλεβιζίου»

Ανακοίνωση αναφορικά με την επιβολή ΤΑΠ στους πρώην δήμους Κρουσώνα και Τυλίσου και γενικότερα «για τη φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής», εξέδωσε η δημοτική κίνηση, «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» ..

Η ανακοίνωση αναφέρει:

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ: ΤΑΠ-Ι και ψύχραιμοι;

Τη στιγμή που ο κύριος Μαμουλάκης προσπαθεί επικοινωνιακά να πείσει για το κοινωνικό του πρόσωπο, μια άλλη σκληρή φορομπηχτική πραγματικότητα βιώνεται από τους δημότες! Ειδικότερα:

1.      Σε όλο το Μαλεβίζι έχει επιβληθεί με απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, προεξέχοντος του κυρίου Μαμουλάκη, ο υψηλότερος πανελλαδικά συντελεστής ΤΑΠ, 0,35 (ενώ μπορούσε να είχε επιλεγεί ο χαμηλότερος 0,25).

2.      Σε όλο το Μαλεβίζι υπερδιπλασιάστηκαν οι αντικειμενικές αξίες ιδιοκτησίας γης, (εντός και εκτός σχεδίου, δίχως η δημοτική αρχή να εναντιωθεί και δίχως να  καταθέσει εγκαίρως ένσταση όπως είχε το δικαίωμα), με αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ και των ποσών που απαιτούνται για τακτοποίηση αυθαιρέτων. Το αποτέλεσμα είναι το Μαλεβίζι να πληρώνει φόρους ακίνητης περιουσίας σε τιμές Κολωνακίου!

3.      Η ενεργοποίηση -αυτή τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά- της επιβολής ΤΑΠ στους πρώην δήμους Τυλίσου και Κρουσώνα, επιβεβαιώνει την αναλγησία της δημοτικής αρχής και τη μετεκλογική της αλαζονεία.  Υπενθυμίζουμε στον κύριο δήμαρχο και τους επιτελείς του, ότι οι περιοχές των πρώην δήμων Κρουσώνα και Τυλίσου παρουσιάζουν σύμφωνα με την τελευταία απογραφή μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις πληθυσμού πανελλαδικά. Επίσης είναι περιοχές  με πολύ χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα!

Στις τελευταίες σφοδρές αντιδράσεις στην Τύλισο και τον Κρουσώνα, ενάντια στον οριζόντιο και πέραν κάθε κοινωνικής λογικής επιβαλλόμενο φόρο, ο κύριος Μαμουλάκης αρθρώνει εκβιαστικά διλήμματα προς την κοινωνία.  Υπεροπτικά και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών ισχυρίζεται δημόσια τα εξής:

A.      Επιρρίπτει με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο στους δημότες -σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πατρίς» (φύλλο Παρασκευής 07 Νοεμβρίου)- ψευδή δήλωση στοιχείων, που θα επιφέρει μεγάλα πρόστιμα.

B.      Χρυσώνει το χάπι,  λέγοντας ότι η επιβολή ΤΑΠ αποτελεί την ευκαιρία να γλυτώσει ο κόσμος αυτά τα πρόστιμα!!!!

C.      Παράλληλα ισχυρίζεται ότι δε γνωρίζει για αντιδράσεις των πολιτών, ή όπου υπάρχει «επιφυλακτικότητα» (όπως χαρακτηρίζει την οργή των δημοτών) οφείλεται σε λάθος πληροφόρηση!!!!

Γνωστοποιούμε στον κύριο δήμαρχο ότι η «επιφυλακτικότητα» των δημοτών εκφράζεται με δημόσιο σκίσιμο των ειδοποιητηρίων στους δρόμους και στα καφενεία του Κρουσώνα και της Τυλίσου και με γραπτή ανακοίνωση του Πολιτιστικού συλλόγου Τυλίσου, που καλεί τον κόσμο να αντισταθεί συλλογικά στην απάνθρωπη και συνεχή υπερφορολόγηση! Επίσης τον πληροφορούμε ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να αφήνει σκιές για «μη ακριβή» δήλωση των περιουσιών από τους δημότες! Ο κύριος δήμαρχος φοβούμαστε ότι βαδίζει σε δρόμους μόνιμης απαξίωσης της κοινωνίας, της οποίας με τις ενέργειές του υποσκάπτει τη συνοχή.

…Αφού πρώτα διαλύουν την κοινωνία, υποκρίνονται τους φιλάνθρωπους και τους αλληλέγγυους στήνοντας κοινωνικές κουζίνες με μνημονιακή σφραγίδα Κεγκέρογλου!  Συμπαρατάσσονται και παρασύρουν την κοινωνία στην απελπισία και τη φτωχοποίηση! Αυτό είναι το πραγματικό τους πρόγραμμα και οι δεσμεύσεις τους!

Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου 

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΑΠ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ, ΤΕΛΗ, ΤΥΛΙΣΟΣ, ΠΑΡΑΠΟΝΟ, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!