σαντορίνη-ανεξέλεγκτη-η-κατάσταση-με-982986

Σαντορίνη: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα αδέσποτα-Με ένα υπάλληλο ο Δήμος

Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι η κατάσταση με τα αδέσποτα στο νησί της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη στο aftodioikisi.gr, αγέλες εγκαταλελειμένων αδέσποτων σκύλων από ανέυθυνους ιδιοκτήτες, περιφέρονται στο νησί και σκορπούν τον τρόμο. Επιτίθενται σε αδέσποτες γάτες, κοτες, τρομάζουν τους ανθρώπους, και είναι θέμα χρόνου, όπως αναφέρει ο καταγγέλων, να επιτεθούν η να σκοτώσουν άνθρωπο.

Όπως τονίζει, έχει λάβει μαρτυρίες αρκετών που υποστηρίζουν ότι παιδιά έχουν δεχθεί επίθεση από άγρια σκυλιά του νησιού.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φαίνεται ότι είναι αδύνατο για το Δήμο Θήρας να ελέγξει την κατάσταση, καθώς για το θέμα της καλής διαβίωσης των ζώων είναι υπεύθυνο μόνο ένα άτομο!. Παράλληλα όπως υποστηρίζει ο κάτοικος του νησιού, δεν υπάρχουν πόροι για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα.

“Πρέπει να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος ιδιοκτησίας σκύλων και περισσότεροι πόροι να διατίθενται σε καταφύγια, στείρωση και έλεγχο ασθενειών”, τονίζει.

Αναλυτικά η καταγγελία:

“Μένω και δουλεύω στην Σαντορίνη από την 2020 και όλα τα παραπάνω είναι από την δική μου εμπειρία, της φίλης μου και απο την Pet Alert Santorini (Lost & Found Pets) στο Facebook, η μοναδική ομάδα στο Facebook που έχουμε για επείγοντα περιστατικά ζώων και κατοικίδιων.

Κάθε χειμώνα, έχουμε αγέλες αδέσποτων σκύλων που περιφέρονται στο νησί, εγκαταλείπονται ανεύθυνα από τους πρώην ιδιοκτήτες τους ή απλώς αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. Επιτίθενται σε αδέσποτες γάτες, κοτες, τρομάζουν τους ανθρώπους και είναι θέμα χρόνου να δεχθεί επίθεση ή να σκοτωθεί ένας άνθρωπος.

Το βλέπω εδώ και δύο χειμώνες τώρα. Η φίλη μου μένει στο Μεγαλοχώρι, αναγκάστηκα να μετακομίσω σε άλλο χωριό φοβούμενος τον εαυτό μου και τις αδέσποτες γάτες που φροντίζουμε. Επισυνάπτω μερικά πλάνα CCTV, δημοσιεύσεις στο φόρουμ και φρικιαστικές φωτογραφίες. Έχει πάει στην αστυνομία, η οποία της είπε ότι ο δήμος πρέπει να τα μαζέψει, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να παραπονεθεί για την έλλειψη δράσης τους γιατί δεν ξέρουμε ποιος άφησε τα σκυλιά kαι οι γάτες είναι αδέσποτες.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ, ότι έχουμε μόνο ένα ιδιωτικό καταφύγιο για αδέσποτα σκυλιά και ΚΑΝΕΝΑ για τις γάτες. Αυτό το χειμώνα βρήκα οκτώ γατάκια να πεθαίνουν από έρπητα αιλουροειδών. Με βοήθησε κανείς από το δήμο; Καθόλου. Φροντιζω ετσι 15 αδεσποτα γατακια, εχει ατομα και με 30, ολο χωρις καμια βοηθεια του δημου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΦιΛΩΝ ΜΟΥ”