“Διασυρμός ελεγκτικών μηχανισμών και επιτροπών στον Δήμο Κορυδαλλού”

“Πρωτόγνωρες καταστάσεις για τον Δήμο Κορυδαλλού, ζήσαμε φέτος με την μετεγκατάσταση του 8ου Γυμνασίου, όπου το έργο τελείωσε αρχές Σεπτέμβρη, παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος στον αγιασμό,  ενώ  δύο μήνες  ΑΡΓΟΤΕΡΑ ξεκίνησε η διαδικασία διαγωνισμού.“, τονίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη Μαζί για τον Κορυδαλλό.

Και συνεχίζει: “Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Αριθμ. απόφ. 369/2021), οι προσφορές απορρίφτηκαν με απόφαση Αντιδημάρχου  (αρ. πρωτ.: 17705 / 19.10.2021)  για να πάει τελικά σε απευθείας ανάθεση προφανώς στον εργολάβο της αρεσκείας τους.

Άναυδος έμεινε ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου με απόφαση κόλαφο 55387 27/10/21 (επισυνάπτεται) ζητείται από τον Δήμο να μην υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο που προκρίθηκε για την  «Υλοποίηση και συντήρηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας για τα σχολικά κτίρια του δήμου Κορυδαλλού».

Το έγγραφο επικαλείται νομικές πλημμέλειες στον διαγωνισμό που δύνανται να συνίστανται σε παραβίαση των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού και της διαφάνειας ή συνεπάγονται βλάβη του δημοσίου συμφέροντος.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά η συνέχεια των ίδιων γεγονότων του Σεπτέμβρη, όπως είχαν  καταγγελθεί από τον Δημοτικό μας Σύμβουλο Λάζαρο Αλεξανδρίδη, με την ανακαίνιση του θεάτρου «Θανάσης Βέγγος», όπου δόθηκε η εργολαβία με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο της επιλογής τους, αφού είχε ολοκληρωθεί το έργο και είχε γίνει και ο πολιτιστικός Σεπτέμβρης.

Ακόμα και οι σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή δεν στάθηκαν εμπόδιο για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη τακτική.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πλήρης απουσία κάθε ελεγκτικού μηχανισμού, αφού τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες, όσο και η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και τα αρμόδια όργανα, όπως η αποκεντρωμένη διοίκηση, εκτελούν απλά χρέη τροχονόμου.

Κανένας από τους μηχανισμούς προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και της διαφάνειας δεν έχουν αποτρέψει όλες αυτές τις απαράδεκτες τακτικές.

Δυστυχώς οι παλινωδίες της διοίκησης δεν έχουν τέλος και μόνο η αποκαθήλωση του κατεστημένου που διοικεί αδιαλείπτως τον Δήμο όλα αυτά τα χρόνια, θα δώσει στον Κορυδαλλό την προοπτική που του αξίζει.”

Comments are closed.


Recent Posts

Ελλείψεις self test: «Υπάρχουν κατά κανόνα αποθέματα», λέει η κυβέρνηση

Παραδέχεται η κυβέρνηση τις ελλείψεις στα self test, ωστόσο υποστηρίζει ότι «υπάρχουν κατά κανόνα αποθέματα», παραπέμποντας σε Σχολικές Μονάδες Διευθύνσεις…

10 λεπτά ago

Τι απάντησε ο Ντίνος Καρύδης στα fake news για τον… θάνατό του

Ο Ντίνος Καρύδης, μετά τη διαρροή της ψευδούς είδησης ότι… πέθανε έδωσε τη δική του απάντηση στις φήμες. Είχε προηγηθεί…

54 λεπτά ago

Κτηνωδία στα Χανιά: Κρέμασαν σκύλο στην πλατεία χωριού -Προσοχή: σκληρές εικόνες

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά. Τα ξημερώματα, άγνωστοι κρέμασαν ένα…

2 ώρες ago

Βενιζέλος: Το ΚΙΝΑΛ έχει το momentum λόγω εκλογής Ανδρουλάκη

Βενιζέλος: Το ΚΙΝΑΛ έχει το momentum λόγω εκλογής Ανδρουλάκη Ως θετικό momentum για το ΚΙΝΑΛ και γενικότερα για τη Δημοκρατική…

2 ώρες ago

Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για τον Βοτανικό

Ο Δήμος Αθηναίων ενέκρινε και τυπικά το σχέδιο για τον διαγωνισμό, μέσα από τον οποίο θα προκύψει ο ανάδοχος για…

2 ώρες ago

Σοκ: Κατέρρευσε στο γήπεδο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού

Σοκαριστικές εικόνες αντίκρυσαν όσοι βρέθηκαν στο στάδιο Thani bin Jassim Stadium, καθώς στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο πρώην ποδοσφαιριστής…

2 ώρες ago