Πρώτη δικαίωση του δήμου και των κατοίκων για την κεραία στην Πυλαία

Απόλυτη δικαίωση για το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί δίπλα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό της περιοχής.

Σύμφωνα με την απόφαση που γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι απαγορεύεται προσωρινά τόσο η τοποθέτηση όσο και η λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας αλλά και οποιουδήποτε εξαρτήματος-μηχανήματος στο σημείο της κεραίας.

Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται απόλυτα ο δήμος, οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έχουν εδώ και καιρό αρχίσει έναν πολύπλευρο δικαστικό αγώνα κατά της εγκατάστασης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Τόσο ο δήμος όσο και οι κάτοικοι κατέθεσαν αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της εγκατάστασης της κεραίας, το οποίο συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη, όπου ως μάρτυρας κατέθεσε και ο ίδιος, υπόθεση την οποία για λογαριασμό του δήμου χειρίστηκε ο νομικός σύμβουλος του  Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

«Η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για το δήμο και τους κατοίκους της περιοχής. Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν: με την υγεία των κατοίκων και των παιδιών μας δεν παίζουμε. Η κεραία που βρίσκεται δίπλα σε σχολεία και σπίτια πρέπει να απομακρυνθεί», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος έχει δώσει ρητή εντολή στο διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας Πυλαίας-Χορτιάτη Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα όχι μόνο κατά της συγκεκριμένης κεραίας, αλλά και για κάθε άλλη πιθανή πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την υγεία των κατοίκων του δήμου.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!