πλατεία-κολωνακίου-αγνώριστη-χωρίς-δ-977438

Πλατεία Κολωνακίου: Αγνώριστη χωρίς δέντρα για το Μετρό (φωτο)

Ξεχάστε την πλατεία Κολωνακίου, όπως την θυμόσασταν.  Με υπογραφή (και) του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, «μεταρρυθμίστηκε», «ισιώθηκε» και κόπηκαν τα δέντρα, γεγονός βεβαίως που έχει προκαλέσει την οργή κατοίκων και περαστικών που βλέπου το… άσχημο θέαμα. Τα δέντρα «θυσιάστηκαν» για να γίνει το ΜΕΤΡΟ.

Ήδη οι αντιδράσεις στα social media είναι μεγάλες.

Δείτε ενδεικτικά:

Θυμίζουμε ότι για τα εργοτάξια των νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ προβλέπεται να αποψιλωθούν περισσότερα από 1.200 δέντρα (κάποιοι υπολογίζουν ότι θα είναι πολλά περισσότερα), μια ενέργεια που προβάλλεται ως «απαραίτητη», αν και δεν λείπουν και οι ενστάσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικό Μετρό, για τον σταθμό Εξάρχεια θα πραγματοποιηθεί κατάληψη χώρου εμβαδού 3.230 τ.μ., που βρίσκεται επί της πλατείας Εξαρχείων στη συμβολή των οδών Σπ. Τρικούπη και Στουρνάρη, στον Δήμο Αθηναίων, με φερόμενους ιδιοκτήτες τον Δήμο Αθηναίων κ.ά.

Για τον σταθμό Κολωνάκι, θα γίνει κατάληψη χώρου εμβαδού 4.090 τ.μ. που βρίσκεται επί της πλατείας Κολωνακίου στη συμβολή των οδών Π. Ιωακείμ και Κανάρη, στον Δήμο Αθηναίων, με φερόμενους ιδιοκτήτες τον Δήμο Αθηναίων κ.ά.

Για τον σταθμό Ευαγγελισμός, θα καταληφθούν οι εξής δύο χώροι:

-Χώρος εμβαδού 2.860 τ.μ., που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου στη συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη, στον Δήμο Αθηναίων.

-Χώρος εμβαδού 7.990 τ.μ., που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου στη συμβολή της με την οδό Ριζάρη, στον Δήμο Αθηναίων.

Τέλος, για το φρέαρ «Βεΐκου – Πλυντήριο – Συντήρηση» θα καταληφθεί χώρος εμβαδού 5.870 τ.μ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βεΐκου στο ύψος του Άλσους Βεΐκου, στον Δήμο Γαλατσίου με φερόμενους ιδιοκτήτες τον Δήμο Γαλατσίου, την Περιφέρεια Αττικής κ.ά.