Νέα Σμύρνη: Απαγόρευσαν την είσοδο σε ταβέρνα σκύλου – συνοδού τυφλής  

Στην Κρύσταλ την εκπαιδευμένη σκυλίτσα που είναι η συνοδός της 23χρονης τυφλής Εύης Σταμάτη δεν επέτρεψαν οι υπεύθυνοι μιας ταβέρνας στη Νέα Σμύρνη να μπει στο μαγαζί τους.

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου προφανώς δεν γνωρίζουν αλλά οφείλουν να μάθουν πως από τις 3 Αυγούστου του 2010 ισχύει ο νόμος 3668/2010, που στο άρθρο 16, παρ.7 αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ΟΛΑ ΤΑ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους η είσοδος σκύλων οδηγών τυφλών ατόμων.

skylos_tyflos

Μάλιστα υπάρχει και σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2014 από το Υπουργείο Υγείας στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι «Οι αναφερόμενες κατηγορίες ζώων θεωρούνται ως ισότιμοι με τους πολίτες που εξυπηρετούν και για αυτό το σκοπό προστατεύονται από τις διατάξεις της Πολιτείας» και «επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας για τυφλά άτομα και άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών».

Σύμφωνα με την ομάδα Φιλόζωοι Εθελοντές Αλίμου οι υπεύθυνοι της ταβέρνας αφού αρνήθηκαν πεισματικά την είσοδο του σκύλου – οδηγού στο εστιατόριο προσπαθούσαν να πείσουν την γυναίκα πως έχει κόμπλεξ κατωτερότητας εξαιτίας της τύφλωσής της, γι’ αυτό και εκείνη αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία.

Η Κρύσταλ είναι ένα Λαμπραντόρ που προσφέρθηκε στην Ελληνική Σχολή Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα» από το εκτροφείο MC of Palmhill.

Η «Λάρα» είναι μια Μ.Κ.Ο. που επί της ουσίας προσφέρει στους ανθρώπους με προβλήματα ή οριστική απώλεια όρασης τη βοήθεια η οποία τους επιτρέπει να ζουν φυσιολογικά. Γιατί οι σκύλοι οδηγοί – συνοδοί τυφλών ατόμων βγάζουν τους ανθρώπους από το σκοτάδι.

Πηγή:zoosos.gr

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, ΕΙΣΟΔΟΣ, ΤΑΒΕΡΝΑ, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, ΣΥΝΟΔΟΣ-ΣΚΥΛΟΣ, ΤΥΦΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]