Νέα Οδός: Συνεχίζει «τα χαράτσια» στους κατοίκους της Β.Α. Αττικής

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς δεν μπορούν πλέον να επωμίζονται το κόστος των διοδίων που πληρώνουν καθημερινά στην εταιρεία «Νέα Οδός ΑΕ» για τις μετακινήσεις τους. Όπως αναφέρει με επιστολή της στην aftodioikisi.gr η «Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων και Κατοίκων της Β.Α Αττικής ενάντια στα διόδια», οι οικογένειες της περιοχής αδυνατούν πλέον να διαθέτουν δύο και τρεις μισθούς ετησίως για τα διόδια και μάλιστα για έναν δρόμο του οποίου την κατασκευή πλήρωνε ο ελληνικός λαός για πολλά χρόνια.

Η «Νέα Οδός ΑΕ» κάνει τη «χάρη» στους κατοίκους της περιοχής και τους δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτούν έναν πομποδέκτη με τον οποίο θα μπορούν για ένα χρόνο να πληρώνουν για ένα Ι.Χ 1,50 ευρώ ανά διαδρομή αντί για 2,10. Αυτό που δεν σκέφτεται η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ότι, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, μία οικογένεια με κατά μέσο όρο 4 διελεύσεις ημερησίως θα χρειαστεί τουλάχιστον 2.150 ευρώ το χρόνο, ακόμα και αν «επωφεληθεί» της προσφοράς τους.

Εκτός αυτού, οι κάτοικοι που αδυνατούν να πληρώσουν τα διόδια, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον παλιό δρόμο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Μόλις στις 6 Νοεμβρίου έγινε το τελευταίο τροχαίο ατύχημα με μία νταλίκα που ανετράπη εξαιτίας του οδοστρώματος.

Αναλυτικά η επιστολή που μας έστειλαν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής είναι η εξής:

«Η Νέα Οδός AE, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται -μεταξύ άλλων- το σταθμό διοδίων Αφιδνών, σε ενημερωτικό και διαφημιστικό έντυπο που μοιράζει στην περιοχή της Β.Α. Αττικής, αναφέρει ότι διαθέτει σε τιμή προσφοράς, για ένα χρόνο, κόστος διέλευσης από τον συγκεκριμένο σταθμό μόνο 1.50 ευρώ για τα ΙΧ, αντί του «κανονικού» που είναι 2.10 ευρώ.

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι προσφέρει ασφάλεια στις τοπικές μας καθημερινές μετακινήσεις μόνο με 1.50 ευρώ και μας καλεί να τρέξουμε να προμηθευτούμε το σχετικό πομποδέκτη για να ευνοηθούμε από τη μεγάλη «ευκαιρία».

Για άλλη μια φορά όμως, πρόκειται για μεγάλη απάτη και ληστεία σε βάρος των πολιτών, όταν κάνοντας έναν απλό υπολογισμό για το μέσο κόστος μιας οικογένειας -με 4 διελεύσεις ημερησίως- προκύπτει ετήσια επιβάρυνση περίπου ίση με 2150 ευρώ!

Κι όλα αυτά για έναν εθνικό δρόμο που τον πληρώναμε για δεκαετίες, που ολοκληρώθηκε πριν από πολλά χρόνια, ώσπου να γίνει το μεγάλο ντηλ της απάτης των συμβάσεων παραχώρησης μεταξύ εργολάβων και διαπλεκομένου πολιτικού συστήματος (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί), κι ώστε 3 χρόνια τώρα να μας ζητούν δυο και τρεις μισθούς ετησίως απλά επειδή γέμισαν την περιοχή μπάρες και σταθμούς διοδίων.

Το δίλημμα που θέτουν είναι πραγματικό:

Ή πληρώνετε ό,τι ζητάμε ή «καλό σας ταξίδι» στον καρόδρομο-παράδρομο για τον παράδεισο…

Η νταλίκα που κατέληξε αιωρούμενη, στο χθεσινό ατύχημα της 6/11/2013, μεταξύ του ασφαλούς εθνικού δρόμου και του καρόδρομου -τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν οι «πληβείοι», οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι με καθημερινό κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους- είναι αδιάψευστος μάρτυρας μιας καθημερινής ζοφερής πραγματικότητας.

Τόση δικαιοσύνη είχαμε να δούμε από το μεσαίωνα…

Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη χούντα…

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ !»

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΙΟΔΙΑ, ΑΙΦΙΔΝΕΣ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!