Λέσβος: Ο "άλλος δρομος" στο Μανταμαδο, μια ξεχασμένη από τον Δήμαρχο, δημοτική ενότητα. - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
30
Μάρτιος
Back

Λέσβος: Ο “άλλος δρομος” στο Μανταμαδο, μια ξεχασμένη από τον Δήμαρχο, δημοτική ενότητα.

Η τοπική γραμματεια Μανταμαδου, του “άλλου δρόμου”, πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου σύσκεψη καταγραφής προβλημάτων και συγκεκριμένων προτάσεων για ζητήματα που χρονίζουν και δεν αντιμετωπίζονται.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν τα εξής.

– προβλήματα δικτύου ύδρευσης: εκτός από προβλήματα στα εξωτερικά δίκτυα, υπογραμμίζεται το γεγονός οτι στο σύνολο της ΔΕ, μια μελέτη των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και διάθεσης λυμάτων, έτοιμη και εγκεκριμένη, δεν εχει ακόμα δημοπρατηθεί από την παρούσα δημοτική αρχή.
– το σύνολο σχεδόν της αγροτικής οδοποιίας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Θα πρεπει η δημοτική αρχη να ξεκινήσει μια μελέτη για ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ, που θα επιλύσει το πρόβλημα και οχι μικρές, περιστασιακές και χωρις μελέτη παρεμβάσεις που δεν αφήνουν κανένα απτό αποτελεσμα, οπως συμβαίνει τωρα. Η περιοχή βασίζεται πρωτίστως στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και η αδυναμία της δημοτικής αρχης να δωσει λύση στο πρόβλημα της βατότητας των αγροτικών δρόμων, υποδηλώνει αδιαφορία για την αναπτυξιακή προοπτική της δημοτικής ενότητας.
– το σφαγείο του Μανταμαδου, πηγή πλούτου για την περιοχή, θα πρεπει να εκσυγχρονιστεί, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα του. Επισης ζητούμενο ειναι η διαφάνεια στην οικονομική λειτουργία του.
– ερωτάται ο Δήμαρχος, αν και με ποιο τροπο δώθηκε άδεια λειτουργίας σε καντίνα, που βρίσκεται στον πρόχειρο καταυλισμό ΜΗΚΥΟ, διπλα στο γηπεδο Μανταμαδου.

Αναμένοντας τις απαντήσεις και την επίλυση των προβλημάτων της δημοτικής ενότητας Μανταμαδου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!