λα-συ-περάματος-η-δημοτική-αρχή-θέλει-243292

ΛΑ.ΣΥ. Περάματος: Η δημοτική αρχή θέλει να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου»

Την αποχή της από τις διά περιφοράς μέσω τηλεφώνου συνεδριάσεις σε οικονομική επιτροπή και δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος. Η παράταξη, έχει ζητήσει επανειλημμένα οι συνεδριάσεις να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης όπως και τους όμορους δήμους, διαφορετικά, οι εκλεγμένοι δεν μπορούν εκφράσουν την άποψη τους.

Η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Περάματος:

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει την εκφυλιστική τακτική της δημοτικής αρχής, που θέλοντας να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» στην πόλη, διεξάγει δια περιφοράς μέσω τηλεφώνου συνεδριάσεις σε οικονομική επιτροπή και δημοτικό συμβούλιο στερώντας από τους εκλεγμένους να εκφράσουν άποψη, να αιτιολογήσουν την θέση τους, να κάνουν ερωτήσεις κτλ.

Μάλιστα είναι μια επιλογή κατά την οποία δε διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας και η ακριβής αποτύπωση των θέσεων και ψηφοφοριών ( πρόσφατο παράδειγμα η απόφαση των σχολικών επιτροπών και του δημοτικού συμβουλίου να επιχορηγηθούν οι σχολικές επιτροπές με 70.000 ευρώ και η δημοτική αρχή αυθαίρετα να αποδίδει τελικά 40.000 ευρώ με εκ των υστέρων παρέμβαση δημάρχου χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο).

Επιπλέον, δεν εντάσσεται στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων κανένα από τα ζητήματα που θέτουν οι παρατάξεις. Με την ίδια απαξίωση αντιμετωπίζονται και θέματα που μπορεί να θέλει να συζητηθούν ένας δημότης, σωματεία και φορείς της πόλης.

Από ότι φαίνεται η τακτική αυτή που έχει ξεκινήσει από τον Μάρτη (τότε ακόμα που επιτρεπόταν και η διά ζώσης συνεδρίαση) θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 και ποιος ξέρει μέχρι πότε το 2021, αφού η δημοτική αρχή δε μεριμνά ουσιαστικά ούτε για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης που διεξάγουν οι περισσότεροι δήμοι.

Θυμίζουμε ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση από τον Μάρτη ως σήμερα, έχουμε αναδείξει και έχουμε ζητήσει να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο διά ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη μια σειρά από σημαντικά ζητήματα όπως ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο παλιό νεκροταφείο, η ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων της πόλης που πλήττονται από την πανδημία και την κρίση, η ενίσχυση των αθλητικών σωματείων, τα μέτρα προστασίας στα σχολεία απέναντι στην πανδημία, το πρόβλημα που προέκυψε με τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων στη Δομή του Σχιστού, το θέμα του κοινωνικού παντοπωλείου και η απόλυση των 4 εργαζομένων κ.τ.λ. που η δημοτική αρχή αγνόησε προκλητικά να τα συζητήσει.

Να μη διανοηθεί η δημοτική αρχή να επιχειρήσει «να περάσει» από την οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο με «σιγή ασυρμάτου» την ψήφιση των δημοτικών τελών, τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα.

Θα μας βρει απέναντί της!!! Ευθύνη έχει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να απαιτήσει να γίνει τηλεδιάσκεψη και να μην επιτρέψει τη συνέχιση της εκφυλιστικής αυτής κατάστασης. Αν δεν το πράξει είναι συνυπεύθυνος!

Για όλους τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε ότι δε θα συμμετάσχουμε από εδώ και πέρα σε διά περιφοράς μέσω τηλεφώνου συνεδριάσεις σε οικονομική επιτροπή και δημοτικό συμβούλιο.

Απαιτούμε όλες οι επόμενες συνεδριάσεις στην οικονομική επιτροπή και δημοτικό συμβούλιο να γίνουν με τηλεδιάσκεψη όπως γίνεται σε όλους τους όμορους δήμους.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις, πλην Χρυσής Αυγής, που συμμετέχουν σε δημοτικό συμβούλιο και οικονομική επιτροπή, να συνυπογράψουμε το παραπάνω αίτημα και να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω απαξίωση των εκλεγμένων σε δημοτικό συμβούλιο και οικονομική επιτροπή, δεδομένου ότι για να μπορεί ο δήμαρχος να πραγματοποιεί διά περιφοράς συνεδριάσεις μέσω τηλεφώνου απαιτούνται τα 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου.