ΚΕΑ: Καταγγελία αναγνώστη της aftodioikisi.gr για αδικία με τα κριτήρια

Επώνυμη καταγγελία έστειλε αναγνώστης της aftodioikisi.gr για μια “αδικία” – όπως αναφέρει – σχετικά με τα κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Αναλυτικά:
«Πρόσφατα αποφασίσθηκε η εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και γίνεται αρκετός λόγος γι’ αυτό το σημαντικό μέτρο που αφορά τόσο κόσμο (700.000 άτομα όχι νοικοκυριά).
Για την χορήγησή του πρέπει να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις και εισοδηματικά κριτήρια. Θέλω να καταγγείλω την παρακάτω αδικία:
Μετρούν για την χορήγηση αυτού του επιδόματος το 6μηνιαίο εισόδημα προ της αιτήσεως. Υπάρχουν άνθρωποι όμως που επειδή το κράτος πρώτα είναι ο χειρότερος κακοπληρωτής, έλαβαν το συγκεκριμένο εξάμηνο που προηγείται της αιτήσεως αναδρομικά συντάξεων. Τα χρήματα αυτά, δεν αφορούν το συγκεκριμένο εξάμηνο, αλλά τους προηγούμενους μήνες και τους χορηγήθηκαν με καθυστέρηση… Για το ΚΕΑ λοιπόν λένε, εμείς μετράμε το σύνολο του ποσού που έλαβες το προηγούμενο εξάμηνο και δεν μας ενδιαφέρει αν αφορά προηγούμενους μήνες. Εμείς υπολογίζουμε ότι τα έλαβες εντός αυτού του εξαμήνου.
Το ερώτημα που τίθεται είναι, αποτελούν εισόδημα του εξαμήνου; Είναι δίκαιη αυτή η μεταχείριση;
Οι συντάξεις δεν αφορούν συγκεκριμένους μήνες; Πως το μετρούν ως εισόδημα του μηνός που έλαβες τα αναδρομικά; Αφού λόγω υπαιτιότητος του κράτους τα έλαβες με καθυστέρηση.
Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, θα σας αναφέρω το εξής:
Η κόρη μου έλαβε αναδρομικά 18 μηνών τον Μήνα Ιούλιο απο τον ΟΓΑ (συντάξεις αναπηρίας). Αναδρομικά 11 μηνών του έτους 2015 και 7 μηνών του έτους 2016. Αυτά τα θεωρούν εισόδημα του τελευταίου εξαμήνου για το ΚΕΑ. Και λένε δεν το δικαιούσε, λόγω υπέρβασης του εισοδήματος. Μα γιατί, είναι εισόδημα του τελευταίου εξαμήνου του 2016 τα αναδρομικά;
Επί της ουσίας αθροίζουν στην περίπτωσή μας εισοδήματα 23 μηνών (11 μήνες απο το 2015 και 12 απο το 2016) ως 6μηνιαίο εισόδημα και μας βγάζουν εκτός.
Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει και είναι ΑΠΑΤΗ.
Παρακαλώ για την ενασχόλησή σας με το θέμα, διότι άνθρωποι που ζουν σε ακραία ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΙ.
Θα κοινοποιήσω την παρούσα καταγγελία και σε όλα τα πολιτικά κόμματα.
Μάριος Αργυρός»

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΕΑ, AFTODIOIKISI.GR, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!