Καταγγελία για πεταμένα αποτσίγαρα: Οι Δήμαρχοι κωφεύουν και αδιαφορούν (φωτο)

Όλο και περισσότεροι είναι πλέον οι πολίτες οι οποίοι έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση που επικρατεί σχεδόν παντού από τα πεταμένα αποτσίγαρα. Είναι ένα πρόβλημα που οι αρμόδιες αρχές αδυνατούν να λύσουν. Χαρακτηριστική είναι ανάρτηση μιας γυναίκας στο facebook η οποία φέρνει προ των ευθυνών της την πολιτεία και τους Δημάρχους συγκεκριμένα αλλά εκτός από το να καταγγείλει προτείνει και συγκεκριμένες ιδέες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Λύσεις όπως το να τοποθετηθούν τασάκια για τα αποτσίγαρα σε όλες τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους.Πχ στάσεις λεωφορείων, να είναι υποχρεωτικά τέτοιου είδους τασάκια έξω από όλα τα αρχαιολογικά μνημεία και με φωτεινές επιγραφές. Επίσης η υποχρεωτική διαφήμιση και ρεπορτάζ στην τηλεόραση πως όποιος καπνίζει πρέπει να έχει μαζί του ατομικό τασάκι και καμπάνια ενημέρωσης σε περιοδικά και εφημερίδες. Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση με όλες τις προτάσεις αλλά και τον θυμό απέναντι σε όλες τις δημοτικές αρχές :

«Αυτοί που διοικούν σε όλα τα επίπεδα αυτήν την χώρα δεν θέλουν πραγματικά να προοδεύσει.Αλλιώς πως μπορεί να εξηγήσει κανείς την προκλητική αδιαφορία στις προτεινόμενες λύσεις;
α) Βάλτε ειδικά τασάκια για τα αποτσίγαρα σε όλες τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους.Πχ στάσεις λεωφορείων
β)Να είναι υποχρεωτικά τέτοιου είδους τασάκια έξω από ολα τα αρχαιολογικά μνημεία και με φωτεινές επιγραφές να υπενθυμίζουν πως σεβόμαστε το περιβάλλον και δεν πετάμε τις γόπες κάτω.(Άλλωστε δεν λιώνουν ποτέ αλλά δεν τους είδα να δείχνουν την ίδια ευαισθησία με την πλαστική σακούλα!)
γ) Υποχρωτική διαφήμιση και ρεπορταζ στην τηλεόραση πως όποιος καπνίζει πρέπει να εχει μαζί του ατομικό τασάκι και καμπάνια ενημέρωσης σε περιοδικά και εφημερίδες
δ) Να υποχρεώσουν καφετέριες και εστιατόρια και γενικά όσους νοικιάζουν δημόσιο χώρο να εγκαταστήσουν τέτοια τασάκια γιατί οι πελάτες τους γεμίζουν τα δέντρα με αποτσίγαρα.
ε) Τσουχτερό πρόστιμο σε όποιον πετάει κάτω τα αποτσίγαρα.
Θα μπορουσαν να βρεθούν πολλές λύσεις.Αλλά οι Δήμαρχοι κωφεύουν και αδιαφορούν ακόμη και για τα προφανή!».

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ, ΚΩΦΕΥΟΥΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!