καταγγελίες-για-ευδαπ-δεν-έστελνε-λο-441425

Καταγγελίες για ΕΥΔΑΠ: «Δεν έστελνε λογαριασμούς και τώρα απειλεί με διακοπές νερού»

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στη «δημοκρατία», εν μέσω του καύσωνα που εκτόξευσε το θερμόμετρο μέχρι και τους 46 βαθμούς Κελσίου, αρκετοί καταναλωτές έλαβαν από την ΕΥΔΑΠ ειδοποιητήρια με τα οποία τους απειλούσαν ότι θα μείνουν χωρίς νερό, αν δεν φροντίσουν να πληρώσουν αμέσως τις οφειλές τους!

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός καταναλωτή ο οποίος επικοινώνησε με την εφημερίδα και ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το ενδεχόμενο διακοπής του νερού στο σπίτι του ενώ ο ίδιος έλειπε διακοπές!

Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας της πολύμηνης εμπλοκής στον διαγωνισμό για την επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει να στέλνει τους λογαριασμούς, αυτοί δεν είχαν σταλεί από την ΕΥΔΑΠ στους καταναλωτές για περίπου τρεις μήνες.

Έτσι, συσσωρεύθηκαν ποσά που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα 100 ευρώ ανά καταναλωτή. Καθώς όμως αυτό είναι και το όριο που έχει θέσει η ΕΥΔΑΠ, πάνω από το οποίο σημαίνει «συναγερμός», αποφασίστηκε από τη διοίκηση να σταλούν μαζικά 27.000 ειδοποιήσεις για διακοπή υδροδότησης, όπως κατήγγειλε και η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους εργαζομένους-και την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σαν να μην έφτανε η αναστάτωση που προκάλεσε στους καταναλωτές με τα ειδοποιητήρια, η εταιρία τούς υπέβαλε σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία μέσα στην ακραία ζέστη: να στέκονται επί ώρες ολόκληρες σε ουρές προκειμένου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τους λογαριασμούς τους για να μη γίνει η διακοπή με την οποία τους απειλεί η εταιρία!