καταγγελία-ο-διοικητής-της-204-μοίρας-μ-709057

Καταγγελία: Ο διοικητής της 204 Μοίρας ΜΓΑΠ στην Ριτσώνα πυροβόλησε και εξαφάνισε σκύλο

Καταγγελία: Διοικητής Μοίρας στην Ριτσώνα πυροβόλησε και εξαφάνισε σκύλο

Για τέλεση κακουργήματος σε βάρος αδέσποτων σκυλιών καταγγέλλει τον Διοικητή της 204 Μοίρας Μ.Γ.Α.Π. στην Ριτσώνα, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Σε επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό, τον αρχηγό ΓΕΑ και το Διοικητή ΔΑΕ, η ΠΦΠΟ τονίζει ότι σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία του Ταξίαρχου εα κ. Απόστολου Τσιμπούκα, ο Διοικητής πυροβόλησε μέσα στη Μονάδα αδέσποτο νεαρό σκυλάκι και στη συνέχεια το πήρε μόνος του μαζί με άλλα αδέσποτα του στρατοπέδου και τα εξαφάνισε όλα μαζί. Η ΠΦΠΟ ζητά την άμεση διερεύνηση του περιστατικού και την παραδειγματική τιμωρία τέτοιων κακουργηματικών συμπεριφορών,

Διαβάστε την επιστολή:

Απίστευτη βαρβαρότητα, διέπραξε ο Διοικητής της 204 Μοίρας Μ.Γ.Α.Π., σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία του Ταξίαρχου εα κ. Απόστολου Τσιμπούκα στην Π.Φ.Π.Ο. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω Διοικητής πυροβόλησε μέσα στη Μονάδα αδέσποτο νεαρό σκυλάκι και στη συνέχεια το πήρε μόνος του μαζί με άλλα αδέσποτα του στρατοπέδου και τα εξαφάνισε όλα μαζί.

Ζητάμε την άμεση διερεύνηση της αδιανόητης αυτής πράξης, που συνιστά διάπραξη κακουργήματος εντός στρατιωτικής εγκατάστασης και την παραπομπή του υπαίτιου στη δικαιοσύνη. Τέτοιες έκνομες και απάνθρωπες συμπεριφορές δεν μπορεί παρά να τιμωρούνται με τον πιο αυστηρό και αποφασιστικό τρόπο. Ζητάμε  εκτός από την άμεση ποινική δίωξη, την άμεση βεβαίωση όλων των διοικητικών προστίμων άνω των 30.000 ευρώ, όχι μόνο για την κακοποίηση του ζώου που πυροβόλησε, αλλά και για κάθε ένα από τα υπόλοιπα ζώα που παράνομα εξαφάνισε και ενδεχομένως με υπαιτιότητά του δεν ζουν πλέον, αφού αγνοείται η τύχη τους.

Τα ζώα αυτά τα φρόντιζαν, όπως έχουν υποχρέωση όχι μόνο από το νόμο αλλά κυρίως από την συνείδηση, την ηθική και την ανθρωπιά τους, στρατιώτες του στρατοπέδου.

Καταγγελία για τέλεση κακουργήματος από τον Διοικητή της 204 Μοίρας Μ.Γ.Α.Π. στην Ριτσώνα

Αναλυτικά η καταγγελία έχει ως εξής:

Τετάρτη 07/04/2021  στις  09:30 με 09:45, έξω από  το ΣΑΦ (Σμήνος Άμυνας  Φρούρησης)  είναι συγκεντρωμένο άγημα αφής τιμών, που αποτελείται από επικεφαλή με έξι άτομα, δυο σμηνίες, 3 οπλίτες ΟΒΑ και ένα σμηνίτη  για να μεταβούν στη Λαμία στην κηδεία αξ/κου της Μονάδας.  Ο διοικητής πηγαίνει με τζιπ στο σπίτι του με συνοδηγό τον άξ/κο  ΓΑΕ  και ένα άτομο του Γραφείου ασφαλείας και παίρνει το όπλο του, μια καραμπίνα, στη συνέχεια τους αποβιβάζει και κατευθύνεται μόνος του προς την περιοχή των πυρομαχικών έξω από το ΣΑΦ.  Τους διατάσσει να μπουν όλοι μέσα στα γραφεία και οι οπλίτες μπήκαν στην αίθουσα ψυχαγωγίας της φρουράς του ΚΕΦ (Κέντρο Ελέγχου Φρούρησης). Όταν το προσωπικό του αγήματος  μπήκε μέσα στα γραφεία, ρώτησε ο διοικητής, ποιος είναι ο σκύλος που υπήρξε αναφορά ότι έκανε επίθεση σε κάποιο φρουρό που δεν ήταν παρών. Να σημειωθεί, ότι ο διοικητής δεν μίλησε με τον φρουρό  για να τον ρωτήσει τι του έκανε ο σκύλος, ο ίδιος πήγε μετά το συμβάν και είπε πως πήγε να τον τραβήξει από την φόρμα και τελικά δεν τον δάγκωσε, αλλά έκανε πίσω. 

Κάποιοι είπαν στον διοικητή να μην  κάνει κακό στο σκύλο, αλλά δεν τους άκουσε και τους διέταξε μην βγουν έξω. Στην συνέχεια άκουσαν πυροβολισμό και τον σκύλο να ουρλιάζει. Μετά την αποχώρηση του διοικητή βγήκαν είδαν ένα σκυλί με τραύματα από όπλο και άλλα σκυλιά να φεύγουν τρομαγμένα.

Την Πέμπτη  08/04/21 ο σκύλος περιφερόταν στη μονάδα με τραύματα, έγινε αναφορά στον Αξιωματικό Υπηρεσίας. Την Παρασκευή στις 09/04/21  έγινε αναφορά στην ασφάλεια για το σκυλί αλλά δεν έκαναν τίποτε. Αναφορά  έγινε και το Σάββατο στις 10/04/21 στον Αξιωματικό Υπηρεσίας. Έγινε καταγραφή της αναφοράς στο βιβλίο του ΑΚΕΦ. Το σκυλάκι ήταν μόνο 10 μηνών και μετά τον τραυματισμό του, του έδινε ο στρατιώτης χάπι Αugmentin 625mg  και το γεγονός κατεγράφη στην αναφορά στις 09/04/2021. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει και άλλη αναφορά από στρατιωτικό.

Την Πέμπτη 15/04/21 με εντολή διοικητή στις 19:00 ο αξιωματικός υπηρεσίας, ο διοικητής  ΣΑΦ και ο φρουρός που είχε αναφέρει ότι του επιτέθηκε ο σκύλος,  με τον διοικητή μάζεψαν πέντε αδέσποτα, εκτός από το χτυπημένο σκυλί με κλουβιά εντός της μονάδας και ο διοικητής είπε ότι θα τα  παραδώσουν σε φιλοζωική. Το χτυπημένο δε το μάζεψαν λόγω του ότι έφευγε μακριά, ως φοβικό πλέον, αλλά του έβαλαν ένα κλουβί ανοιχτό, όπου μετά από λίγο μπήκε μέσα και το έπιασαν.   Ο αξ/κος Γραφείου Ασφάλειας Εδάφους (ΓΑΕ)  είπε στο Διοικητή, να φέρει το αγροτικό του να τα  μεταφέρουν, αλλά αρνήθηκε ο Διοικητής και είπε θα τα πάει μόνος του.  

Την Παρασκευή,  16/04/21 και ώρα  13:25 ο Διοικητής, με αριθμό φόρμας  μεταφοράς 621 και με όχημα Citroen jumper με αριθμό 16234 πήρε τα αδέσποτα βγήκε από την Μονάδα, με προορισμό άγνωστο,  όμως από τον χρόνο που διήρκησε η έξοδος πρέπει να κινήθηκε σε περιοχή εκτός ευθύνης μονάδας, με όχημα και επέστρεψε 15:10 χωρίς τα αδέσποτα.

Ο καταγγέλλων συμπληρώνει ακόμη, ότι με την εμπειρία των 35 χρόνων του στην Πολεμική Αεροπορία «η αναφορά δεν θα προωθηθεί στην ΔΑΥ (Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης) που υπάγεται η Μονάδα, για το λόγο ότι είναι εναντία στον δκτη, οπότε δεν την προωθεί!  Ακόμη συζητιέται, ότι κάλεσε στρατιωτικούς και τους συνέστησε να μείνει το θέμα εντός Μονάδας, χωρίς αυτό να μπορεί να διασταυρωθεί

Συνοψίζοντας, σύμφωνα με τις καταγγελίες ο εν λόγω διοικητής πυροβόλησε μέσα στη μονάδα του ένα νεαρό ζώο και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως λόγο, επειδή κάπου άκουσε, ότι κάποιος είπε, ότι ένας σκύλος πήγε να του επιτεθεί (αλλά τελικά δεν του επιτέθηκε) και μετά εξαφάνισε όλα τα αδέσποτα του στρατοπέδου, φροντίζοντας να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Ζητάμε:

–          Να αναζητηθούν άμεσα οι αναφορές που έγιναν από στρατιωτικούς της μονάδας για το θέμα και η φόρμα μετακίνησης του οχήματος με το οποίο μεταφέρθηκαν τα ζώα

–          Να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία με βάση τα αναλυτικά στοιχεία που παρατέθηκαν

–          Να κληθεί ο διοικητής να κατονομάσει τη φιλοζωική που παρέδωσε τα ζώα, διαφορετικά να του καταλογιστεί  η εξαφάνιση όλων των ζώων

–          Να κληθεί άμεσα να πει που παράτησε τα αδέσποτα μήπως και εντοπιστεί το πυροβολημένο ή κάποιο άλλο από τα ζώα που εξαφάνισε .

–          Να παραπεμφθεί άμεσα σε αεροδικείο για τον αναίτιο πυροβολισμό εντός της μονάδας,  για το κακούργημα του τραυματισμού του ζώου, της παραμέλησης της ιατρικής φροντίδας του και τελικά της εξαφάνισης του.

Σας καλούμε να δράσετε άμεσα, να αποκαλύψετε τις συνθήκες του περιστατικού και να είστε αμείλικτοι στην παραδειγματική τιμωρία τέτοιων κακουργηματικών συμπεριφορών που ντροπιάζουν την Πολεμική Αεροπορία και τη χώρα ολόκληρη.