Καταγγελία - Μονή Εσφιγμένου: Αντιεμβολιαστές εισέβαλαν παράνομα στο Άγιο Όρος - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
23
Νοέμβριος
Back

Καταγγελία – Μονή Εσφιγμένου: Αντιεμβολιαστές εισέβαλαν παράνομα στο Άγιο Όρος

Μία καταγγελία που σοκάρει την εκκλησιαστική κοινωνία έρχεται από τον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου. Ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος καταγγέλλει ότι δημοσιογράφος – αντιεμβολιαστής επιχείρησε να μπει παράνομα στο Άγιο Όρος, ενώ ανέβασε βίντεο και φωτογραφία στο Facebook, από το οδοιπορικό.

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία εξιστορεί το περιστατικό λέγοντας πως ο δημοσιογράφος μπήκε από την «πίσω πόρτα», ενώ δεν σταμάτησε εκεί αλλά το γύρισε και σε βίντεο με αποτέλεσμα όπως αναφέρεται και στην καταγγελία  «διαφημίζουν την λαθραία είσοδο-έξοδο στο Άγιο Όρος για κάθε τυχόντα ενδιαφερόμενο, π.χ. λαθρεμπόρους, αρχαιοκαπήλους, φυγόδικους και άλλους.»

Η ανάρτηση του σκηνοθέτη

Η καταγγελία

«Η κατάσταση με την πανδημία παραμένει κρίσιμη στην χώρα μας. Το Άγιο Όρος έχει λάβει μέτρα προστασίας για την μείωση του κινδύνου, όπως έλεγχο rapid test πριν την είσοδο των επισκεπτών.

Παρ’ όλ’ αυτά, κάποιοι μη σεβόμενοι το Άγιο Όρος και την Ιερά Κοινότητα και θεωρώντας «χαζούς» όλους τους υπολοίπους, που εισέρχονται με τον προβλεπόμενο τρόπο, εισέβαλαν λαθραίως στο Άγιο Όρος από την «πίσω πόρτα».

Το περιστατικό

Ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον παρουσιαστή ραδιοφωνικής εκπομπής στον Ρ/Σ Focus FM Δαμιανίδη Στέφανο, επίμονο και φανατικό διαδότη αντιεμβολιαστικής ρητορικής και των σχετικών αμφιβόλων ειδήσεων, αφού παραβίασε το σύνορο του Αγίου Όρους στην περιοχή «Κομίτσα» εισήλθε παρανόμως, όπου και παρελήφθη από όχημα τύπου τζιπ με οδηγό καταληψία του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου, ο οποίος τους οδήγησε σε αυτό, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, όπως διαδίδει ο ίδιος σε αναρτήσεις του στο διαδίκτυο.

Αποσπάσματα του βίντεο του Δαμιανίδη διαδόθηκαν από διαδικτυακά κανάλια και ιστοσελίδες, τα οποία ανήκουν στην σφαίρα επιρροής συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, όπως και ο Focus FM.

Οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου διευκολύνουν αυτή την κατάσταση, παρέχοντας τα μεταφορικά μέσα, αποδεικνύοντας και φαιδρό ταυτόχρονα το επιχείρημα τους περί πολιορκίας τους και στερήσεων. Αυτό δείχνουν και ο στόλος των οχημάτων που διατηρούν, όπως φαίνεται στο βίντεο, τα καύσιμα που προφανώς χρειάζονται αυτά για να λειτουργήσουν και η παντελής ασυδοσία που απολαμβάνουν, μεγαλύτερη από την ελευθερία κίνησης κάθε άλλου Αγιορείτη που εισέρχεται στο Άγιο Όρος και εξέρχεται από αυτό με το νόμιμο τρόπο.

«Διαφημίζουν την λαθραία είσοδο-έξοδο στο Άγιο Όρος»

Οι πράξεις αυτές στρέφονται κατά του Αγίου Όρους και ευτελίζουν τις αρχές του ελληνικού κράτους που είναι υπεύθυνες για την προστασία του, την αστυνομία, το λιμενικό και το τελωνείο.

Αυτές οι πράξεις και η άμεση προώθησή τους μέσω διαδικτύου, πέρα από τον υγειονομικό κίνδυνο, που συνεπάγονται κατά την παρούσα περίοδο, διαφημίζουν την λαθραία είσοδο-έξοδο στο Άγιο Όρος για κάθε τυχόντα ενδιαφερόμενο, π.χ. λαθρεμπόρους, αρχαιοκαπήλους, φυγόδικους και άλλους.

Ο καθείς μπορεί να φανταστεί, αν η παράνομη είσοδος αυτή συνέβη με τόση άνεση και τόσο πομπώδη τρόπο, τον πραγματικό αριθμό των λαθραίων εισόδων που λαμβάνουν χώρα στο Άγιο Όρος και δεν δημοσιεύονται.

Η ανεξέλεγκτη αυτή είσοδος-έξοδος ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το μέλλον του Αγίου Όρους, αφού καταδεικνύει με προκλητικό τρόπο την ανοχή στην κατάλυση της ελεγχόμενης πρόσβασης σε αυτό.

αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!