καταγγελία-δ-σερρών-χρωστάω-στο-δή-962750

Καταγγελία – Δ. Σερρών: “Χρωστάω στο Δήμο λόγω απόφασης που καταργήθηκε”

Μία καταγγελία σχετικά με τον Δήμο Σερρών κάνει το γύρο του διαδικτύου. Δημότης καταγγέλλει ότι ο Δήμος προχώρησε στην δέσμευση του τραπεζικού του λογαριασμού για οφειλή μόλις 60 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.

Η καταγγελία του πολίτη

“Ονομάζομαι Αγγέλου Γεώργιος λείπω από τις Σέρρες εδώ και σαράντα χρόνια, πλην όμως είμαι δημότης Σερρών γιατί έχω γεννηθεί στην Κάτω Καμήλα. Τυχαία έμαθα ότι οφείλω στον Δήμο Σερρών το ποσό των 60 ευρώ συν τις προσαυξήσεις 22,39 Ευρώ. Για τέλη στο νεκροταφείο της Κάτω Καμήλας σύμφωνα με παλιά δημοτική απόφαση που εδώ και μερικά χρόνια δεν ισχύει. Τα ερωτήματα μου προς τον Δήμο είναι πολλά και δεν θέλω να κουράζω.

Σε ερώτηση μου προς την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου ότι θέλω να εξοφλήσω με δόσεις μου απάντησαν ότι κάτω των 30 ευρώ δόση ανά μήνα δεν γίνεται. Και πρέπει εντός τριών ημερών από την στιγμή που θα κάνω την ρύθμιση να καταβάλω το ποσό.

Ερωτώ πώς ένας δημόσιος φορέας δεν έχει λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες; Για το αυτονόητο. Την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών. Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου; Η λειτουργεί σαν ανώνυμη ιδιωτική εταιρεία.”

Η απάντηση του Δήμου

«Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Σερρων λειτουργεί εφαρμόζοντας τους νόμους του κράτους. Δε λειτουργεί με το θυμικό.

Ο συμπολίτης μας ενημερώθηκε αναλυτικά και για το είδος της οφειλής αλλά και τους τρόπους εξόφλησης αυτής σύμφωνα με τον νόμο που διέπει την εξόφληση οφειλών.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση».