για-εκδικητική-συμπεριφορά-κατηγορε-769420

Για εκδικητική συμπεριφορά κατηγορεί το δήμαρχο Αιγιαλείας το Σωματείο Καθαριστριών

Για εκδικητική μετακίνηση σχολικών καθαριστριών καταγγέλει το δήμαρχο Αιγιαλείας το Σωματείο Καθαριστών Αιγίου, με αφορμή το αίτημα τους για χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καταγγέλλει το Δήμαρχο Αιγιαλείας, κ. Καλογερόπουλο Δημήτρη κα τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Τριανταφυλλόπουλο Γρηγόρη για την πρωτοφανή, καταχρηστική και εκδικητική μετακίνηση των σχολικών Καθαριστριών από τις προσωποπαγείς θέσεις τους, άνω των 20 ετών, σε άλλες σχολικές μονάδες, δημιουργώντας εργασιακή δυσφορία και αναστάτωση.

Συναντήσεις του Σωματείου μας, του Εργατικού Κέντρου Αιγίου και άλλων Φορέων με το Δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τριανταφυλλόπουλο, για καλή και ευδόκιμη συνεργασία έπεσαν στο κενό.

Το μένος του Δημάρχου κου Καλογερόπουλου προς τις σχολικές Καθαρίστριες δεν έχει σταματημό. Αφορμή διότι του ζητήσαμε να μας χορηγήσει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας για να προστατευτούμε από την πανδημία.

Αρχικά ισχυρίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή ότι «δήθεν» ήταν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να μετατραπούν όλες οι σχολικές Καθαρίστριες σε 4ωρες ενώ εμείς του ζητούσαμε απασχόληση 6,5 ωρών, προκειμένου να καλυφθεί επαρκώς η καθαριότητα όλων των σχολικών μονάδων εν μέσω πανδημίας.

Μείωσε το ωράριο 12 σχολικών καθαριστριών, που με αγώνα είχαμε κατακτήσει, από 6,5 ώρες σε 4 ώρες οι οποίες εργάζονταν με αυτό το καθεστώς 15- 20 έτη, περικόπτοντας το βιοποριστικό εισόδημά τους και αφήνοντας στο έλεος τις σχολικές μονάδες.

Συνέχισε τον αυθαίρετο εκδικητικό διωγμό στις μόνιμες καθαρίστριες μετακινώντας τους σε άλλες σχολικές μονάδες, εκβιάζοντας ότι εάν αποσυρθούν από την αγωγή εναντίον του, θα τους επιστρέψει στη θέση που επιθυμούν. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η αγωγή που έχουμε καταθέσει θα μας δικαιώσει. Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Αιγιαλείας αντί να σταματήσει την τιμωρητική διάθεση και να συνεργαστεί μαζί μας, προτίμησε τον εκβιασμό στα μέλη μας.

Τον καλούμε να σταματήσει αυτού του είδους τις τακτικές, που θυμίζουν άλλες εποχές, να εμπιστευθεί το πολύχρονο έργο μας και να σταματήσει αυτή την πρωτοφανή, καταχρηστική, αυθαίρετη και εκδικητική συμπεριφορά του.

Κοινοποιούμε το παρόν έγγραφο στην Γ.Σ.Ε.Ε., στο Ε.Κ. Αιγίου, στην Ο.Ι.Υ.Ε., στα Σωματεία της περιοχής μας, στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, στη Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, στους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και τους Διευθυντές των Α/θμιων και Δ/θμιων Σχολείων, στην Αυτοδιοίκηση, στους Αρχηγούς Παρατάξεων του Δ. Αιγιαλείας και στα Μ.Μ.Ε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τον ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα από εδώ και στο εξής με εργασιακή γαλήνη να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την εργασία μας στα σχολεία μας, έτσι όπως κάναμε τόσα χρόνια.

Τα Νέα Ήθη και οι Νέες Πρακτικές

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ