επιστολή-πφπο-προς-εισαγγελία-πρωτοδ-598009

Επιστολή ΠΦΠΟ προς Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης: Γιατί επετράπη το παράνομο έθιμο της ταυροθυσίας;

Επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και τις αστυνομικές αρχές με θέμα την παράνομη τήρηση του εθίμου διαπόμπευσης του ταύρου στη Λέσβο απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Ειδικότερα:

Αξιότιμοι κ. κ.

Σε συνέχεια της από 2/7/2021 καταγγελίας της Ομοσπονδίας μας, ενημερωθήκαμε με τεκμήρια (επισυνάπτεται και σχετικό βίντεο),

https://www.youtube.com/watch? v

ότι τελικά η περιφορά- διαπόμπευση του ταύρου έγινε στην θρησκευτική εορτή του Αγ. Χαραλάμπους, με μουσικές και λάβαρα, και κινητά να καταγράφουν και τα καφενεία με ανθρώπους και τα παιδιά τους να δουν το θέαμα, ως άλλοτε συνέβαινε με τις εκτελέσεις στις πλατείες και το λιθοβολισμό και όλα όσα έχουν καταγραφεί στην ιστορία της ανθρωπότητας ως ατυχείς πρακτικές κατ’ ελάχιστον.

Πέραν της ντροπιαστικής αυτής μεσαιωνικής εικόνας του τόπου μας, θα θέλαμε μία ενημέρωση σχετικά με το “γιατί”:

-δεν τηρήθηκε ο νόμος

-δεν έγινε σύλληψη των δραστών και παραπομπή σε αυτόφωρο διαδικασία

-δεν επιβλήθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα, που ο νόμος ορίζει

-αλλά συνοδεία μάλιστα κτηνιάτρου τραβολογούσαν το ζώο σε μεγάλη απόσταση εν μέσω οχλοβοής, μουσικών, καμερών, και κόσμου προκειμένου να τηρηθεί το κάκιστο αυτό έθιμο

Έχουμε ήδη παραπέμψει στο νόμο, οποίος είναι πλέον καταπέλτης για την κακομεταχείρηση των ζώων και ξεκάθαρος αναφορικά με τις συνέπειες για τους παραβάτες.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας κι επίσης παρακαλούμε, όπως προβείτε στις διαδικασίες ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, ότι τέτοιου είδους πρακτικές και έθιμα που συνιστούν κακοποίηση, πρόκληση αγωνίας, και ταλαιπωρίας των ζώων, απαγορεύονται ρητά.

Είναι μεγάλη η μομφή δε για την Ελληνική Χριστιανική Εκκλησία, που άγεται και φέρεται με την τακτική του Πόντιου Πιλάτου, υποδυόμενη πως δεν ξέρει ή δεν καταλαβαίνει.

Επανειλημμένα έχουμε στείλει επιστολές στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο οποίος –λυπούμαστε- αλλά δείχνει να θέλει να προσπεράσει μία τεράστια αδικία εις βάρος πλασμάτων του Θεού σύμφωνα με τη Χριστιανική φιλοσοφία.

Ωστόσο, επιμένουμε να στηριζόμαστε στις ενέργειες της Εισαγγελίας Μυτιλήνης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, του τοπικού Α.Τ. και των λοιπών Αρχών ως εφαρμοστών της νομοθεσίας, και ζητάμε την άμεση κατάργηση με κάθε τρόπο του βάρβαρου αυτού εθίμου που θέτει το νησί της Λέσβου παγκοσμίως σε δυσμενέστατη θέση.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας.

Με εκτίμηση