Δημοτική Κίνηση Πειραιά: «Απέραντος σκουπιδότοπος το ΣΕΦ»

Την αγανάκτηση της εκφράζει η Δημοτική κίνηση Πειραιά για τη σημερινή εικόνα του ΣΕΦ. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Εκτός του ότι μεγάλο τμήμα του χώρου αυτού που μέχρι το 2009 ήταν χώρος πρασίνου και αναψυχής έχει μετατραπεί σε καταυλισμό Ρομά όλος ο υπόλοιπος χώρος που αποτελούσε το στολίδι της Πειραϊκής παραλίας είναι σήμερα απέραντος σκουπιδότοπος μια ανοιχτή πληγή – εστία μόλυνσης για την πόλη.

Εκεί που μέχρι πρότινος οικογένειες των Πειραιωτών μπορούσαν να απολαύσουν ακόμα και πικ-νικ στο γρασίδι τώρα κυκλοφορούν τρωκτικά, αγέλες αδέσποτων σκύλων και ύποπτα, περιθωρειακά στοιχεία της νύχτας.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Δημοτική Κίνηση ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ αισθάνεται την υποχρέωση να καταγγείλει το αίσχος και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό στην μοναδική είσοδος της πόλης μας από την παραλία τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.

Εκτός του ότι μεγάλο τμήμα του χώρου αυτού που μέχρι το 2009 ήταν χώρος πρασίνου και αναψυχής έχει μετατραπεί σε καταυλισμό Ρομά όλος ο υπόλοιπος χώρος που αποτελούσε το στολίδι της Πειραϊκής παραλίας είναι σήμερα απέραντος σκουπιδότοπος μια ανοιχτή πληγή – εστία μόλυνσης για την πόλη.

Εκεί που μέχρι πρότινος οικογένειες των Πειραιωτών μπορούσαν να απολαύσουν ακόμα και πικ-νικ στο γρασίδι τώρα κυκλοφορούν τρωκτικά, αγέλες αδέσποτων σκύλων και ύποπτα, περιθωρειακά στοιχεία της νύχτας.

Η αλυσίδα με τις πολυτελείς καφετέριες από τις οποίες υπήρχαν τεράστια έσοδα στο Στάδιο θυμίζει σκηνικό μεταπολεμικής καταστροφής. Λίθο, πλίνθο, κέραμοι ατάκτως ειριμένοι.

Ποιος αλήθεια ευθύνεται γι’ αυτό το σκοτεινό γκροτέσκο και βρωμερό σκηνικό; Όπως είναι γνωστό ο χώρος αυτός έχει αφαιρεθεί παράνομα και βίαια από την δικαιοδοσία του Δήμου Πειραιά. Παρά τους αγώνες της Δημοτικής Αρχής Αγραπίδη για να περάσει η έκταση στον Πειραϊκό λαό παρέμεινε φέουδο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του σημερινού Υφυπουργείου Αθλητισμού για να διορίζουν κάθε φορά τους ημετέρους και να ικανοποιούν κομματικά συμφέροντα.

Είναι κρίμα που σήμερα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας διοικείται από παλιούς αθλητές τον Π.Φασούλα, τον Γ.Σιγάλα και τον Αντ.Αρώνη οι οποίοι μάλιστα φέρουν και τον τίτλο του Ολυμπιονίκη και τον αδελφό του Δημάρχου Πειραιά κ.Κυριάκο Μιχαλολιάκο.

Ποιο μετάλλιο αλήθεια τους αξίζει για το χάλι στο όποιο έχει περιέλθει ο χώρος του ΣΕΦ του οποίου έχουν την ευθύνη;

Δεν βλέπουν μέσα από τα πολυτελή γραφεία τους στα οποία απολαμβάνουν τον καφέ και τα πούρα τους τι γίνεται πέρα από τους τοίχους του σταδίου; Ένα τηλέφωνο να κάνουν απέναντι που βρίσκεται ο ΣΚΑΙ και να ζητήσουν μια εκστρατεία για την καθαριότητα θα ήταν αρκετό. Ούτε αυτό δεν κάνουν. Μήπως τους έχουν κόψει το τηλέφωνο;

Από τον Π.Φασούλα που πέραν απαρατήρητος από την Δημαρχεία περιμέναμε να δει αυτή την υποβάθμιση που αποδέχθηκε σαν μια ευκαιρία να μας δείξει ότι κάτι μπορεί να κάνει. Δυστυχώς απεδείχθη για μια φορά ακόμα ελάχιστος όπως και οι συμπαίκτες του που παίζουν με την υγεία χιλιάδων Πειραιωτών.

Δυστυχώς άλλο πράγμα το μπάσκετ και άλλο το καλάθι των αχρήστων στο όποιο πρέπει να πετάξουν την ηγεσία του ΣΕΦ εκείνοι που την διόρισαν.

Δεν είναι μικρές οι ευθύνες του Υφυπουργού Αθλητισμού και προπονητή τους κ.Γιάννης Ιωαννίδη που τους διόρισε.
Όταν μια Διοίκηση αποτυγχάνει την στέλνεις σπίτι της χωρίς να υπολογίσεις ονόματα, κόμματα και φιλίες.

Δυστυχώς ο Πειραιάς για μια ακόμα φορά πέφτει θύμα μικροκομματικών επιδιώξεων και ενεργειών. Για μια ακόμα φορά τον διοικούν ξένοι άνθρωποι που δεν τον γνωρίζουν. ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ απαιτούν από τον σημερινό Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Γιάννη Ανδριανό να πραγματοποιήσει μια απλή επίσκεψη στο χώρο ώστε να δει το αίσχος την βρωμιά την ακαταστασία και την δυσοσμία ενός χώρου τον οποίο η αδιαφορία των αρμοδίων έχει μεταβάλει από παράδεισο σε ζούγκλα. Να δει την ψαροκάλυβα του Φασούλα στην παραλία μέχρι τις πυροσβεστικές φωλιές χωρίς νερό, τα υπαίθρια τζαντιρομαγειρία και τις καρέκλες χωρίς πάτο που υπάρχουν για να «κάθονται»..οι συνοδοί των παιδιών
Κύριε Ανδριανέ αν χρειάζεστε την συνδρομή των πολιτών του Πειραιά για να καθαρίσουν την κόπρο του αυγείου από τον χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας. Είμαστε συνηθισμένοι 20 χρόνια τώρα να προσφέρουμε ανιδιοτελώς και από την τσέπη μας για το περιβάλλον της ατυχής και εγκαταλελειμμένης πόλης του Πειραιά.»

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ, ΣΕΦ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!