Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Ψευδείς οι καταγγελίες για κοπή δέντρων

Απάντηση στις καταγγελίες πολιτών για κοπές δέντρων στην περιοχή δίνει με επιστολή του στο aftodioikisi.gr ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλος, χαρακτηρίζονται  «ψευδείς»οι συγκεκριμένες καταγγελίες και αποδίδονται σε «συντονισμένη προσπάθεια διάδοσης της εντελώς ψευδής «είδησης» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της περιοχής μας αλλά και σε κάποιες ιστοσελίδες οι οποίες στο παρελθόν έχουν στοχεύσει τη διοίκηση μας στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με αβάσιμα και ψευδή δημοσιεύματα». 

Στην επιστολή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε μία συντονισμένη προσπάθεια διάδοσης της εντελώς ψευδής «είδησης» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της περιοχής μας αλλά και σε κάποιες ιστοσελίδες οι οποίες στο παρελθόν έχουν στοχεύσει τη διοίκηση μας στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με αβάσιμα και ψευδή δημοσιεύματα τα οποία ξεφεύγουν κατά πολύ τα όριο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του ήθους και της ευπρέπειας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 24 Φεβρουαρίου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, ενημερώσαμε το σώμα ότι:

1. Αποτελεί πολιτική απόφαση της διοίκησης του Δήμου να ζητάει έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για κάθε αίτημα κοπής δέντρου, όταν αυτό θα μπορούσε να εγκρίνεται υπηρεσιακά. Η απόφαση αυτή ελήφθη για να έχουμε μία μεγαλύτερη ασφάλεια στο συγκεκριμένο θέμα και να διασφαλίσουμε πως άδεια για κοπή οποιουδήποτε δέντρου θα δίνεται μόνο όταν αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο και μόνο όταν το δέντρο δεν έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης ή αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.

2. Κατά το διάστημα 2014 -2019 έγιναν συνολικά 320 αιτήσεις για κοπή , από τις οποίες οι 68 απορρίφθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκαν οι 252 επειδή ήταν απόλυτα απαραίτητη η κοπή τους. Οι αιτήσεις που έγιναν δεκτές ήταν στο σύνολό τους δέντρα που είχαν ξεραθεί ή έγερναν επικίνδυνα ή ήταν άρρωστα και οι αιτήσεις είχαν θετική εισήγηση του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας και παράλληλα με την προώθηση της σχετικής φωτογραφίας του κάθε δέντρου για να μπορέσει το συμβούλιο να έχει ιδία αντίληψη.

3. Κατά το ίδιο διάστημα, στο Δήμο μας φυτεύτηκαν 1.256 δέντρα μεγάλης ανάπτυξης (ύψους τουλάχιστον 2,5 μέτρα) σε πάρκα, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας ενώ έγιναν τρεις δεντροφυτεύσεις στον περιαστικό ιστό της πόλης μας όπου φυτεύτηκαν συνολικά 14.520  δέντρα.

4. Τέλος, σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες δύο δέντρων στη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης για τα οποία, μετά από πρωτοβουλίες του Δήμου, έγιναν σχετικές στατικές μελέτες στήριξης τους και εκτελέστηκε έργο ύψους σχεδόν 20.000 ευρώ για τη διάσωσή τους, για να μπορέσετε να διαπιστώσετε τα μέσα που ο Δήμος μας επιστράτευσε για τη διάσωση δύο δέντρων

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΑΓΜΕΝΗΣ, ΨΕΥΔΕΙΣ, ΚΟΠΗ, ΔΕΝΤΡΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]