δήμος-μεταμόρφωσης-συνεχίζει-να-αρνε-49306

Δήμος Μεταμόρφωσης: Συνεχίζει να αρνείται την παροχή ΜΑΠ στους εργαζόμενους 

Συνεχίζει να αρνείται την παροχή ΜΑΠ στους εργαζόμενους ο Δήμος Μεταμόρφωσης, σύμφωνα με το σωματείο Ηρακλής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία:  Για μια ακόμα φορά ο δήμος Μεταμόρφωσης μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Μετά από αίτημα του σωματείου, που κατατέθηκε την 8/12/2020  με αρ.πρ.27709, για την μη απόδοση ΜΑΠ για τα έτη 2019 και 2020 και την παροχή του νόμιμου δικαιώματος των εργαζομένων βαση του Ν.4735/2020 αρ.60 την απόδοση τους σε χρήμα, η δημοτική αρχή δεν εκτελεί το νόμο ωστε να έρθει το θέμα στο δημ.συμβουλιο ωστε να παρθεί η απόφαση για να ξεκινήσει η διαδικασία της απόδοσης τους δικαιούχους.

Ακομα μια φορά οι εργαζόμενοι θύματα των καταστάσεων.Παρα τις διαρκείς παρεμβάσεις του σωματειου μας για να έρθει το θέμα, η δημ.αρχη υπεκφευγει της κατάστασης με την δικαιολογία ότι περιμένει έγγραφο από την νομική υπηρεσία του δήμου για να εφαρμόσει τον νόμο.Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Φαίνεται ότι τους προκαλεί δυσφορία  η φράση απόδοση σε χρήμα προς τους εργαζόμενους.Δεν ξεχνάμε τα ΜΑΠ του 2014 που η προηγούμενη δημ.αρχη έστειλε τους εργαζόμενους στη δικαιοσύνη και μετά την νίκη τους η νυν δημ.αρχη τους έστειλε  στο εφετείο.
Ευκολοι στα λόγια, δύσκολοι στις πράξεις. Ξεκαθαριζουμε οτι το σωματείο δεν κανει εκπτωσεις στα δικαιώματα μας.Καλουμε την δημ.αρχη να συνετιστει και να κάνει πράξη τον νόμο,αλλιώς θα προσφύγουμε εκ νέου στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.