δήμος-ηρακλείου-αττικής-τι-απαντά-στι-379568

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Τι απαντά στις καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις 

Απάντηση στην καταγγελία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Νίκου Μπαρμπούνη, ο οποίος κατηγορεί το δήμαρχο Ηρακλείου, Νίκο Μπάμπαλο ότι σύναψε συμβάσεις ύψους 48.296 ευρώ για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με του “εκλεκτούς του”, δίνει ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω του aftodioikisi.gr.

Διαβάστε την απάντηση του Δήμου Ηρακλείου:

Είναι απορίας άξιο πως άνθρωποι που είναι στο χώρο της Αυτοδιοίκησης δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν, τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ένας Δήμος για να αποδώσει ουσιαστικό έργο, ειδικά σε σοβαρά ζητήματα που χρειάζονται ωρίμανση κινήσεων. Εν προκειμένω:

Από τη μία η χρηματοοικονομική μελέτη για την αξιοποίηση του Κτήματος Φιξ είναι ίσως το κυριότερο εργαλείο που έχει στα χέρια του ο Δήμος για τη σοβαρή διεκδίκηση της απόκτησης ενός ελεύθερου χώρου που δεκαετίες προσπαθούν να αποκτήσουν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές της πόλης. Οι σκέτες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων είναι μεν χρήσιμες και πολιτικά σοβαρές, εκεί όμως που πρέπει να απευθυνθείς για να διεκδικήσεις δεν παύουν να είναι μονάχα ευχολόγια. Χρειάζεται πλάνο βιώσιμης συντήρησης και αξιοποίησης για να μπορούν οι Ηρακλειώτες να χαίρονται έναν πνεύμονα πρασίνου και τώρα, και στις μελλοντικές γενιές.

Από την άλλη, μια σωστή μελέτη εσωτερικής οργάνωσης του Δήμου που θα προσφέρει υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών προς τον πολίτη, όπως θα αποτυπωθεί από ειδικούς του χώρου, είναι και χρήσιμη και επίκαιρη, σε μια συγκυρία που εν γένει το Δημόσιο πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο λειτουργίας του και να τον προσαρμόσει στις σημερινές απαιτήσεις (βλέπε απομακρυσμένη εξυπηρέτηση, τηλεργασία κτλ).

Είναι πολύ εύκολο να διαστρεβλώνεις την αλήθεια για να παράγεις δημαγωγία και λαϊκισμό προσπαθώντας να αποκτήσεις την αναγνωρισιμότητα που σου λείπει. Το δύσκολο είναι να δουλεύεις και να παράγεις αποτέλεσμα. Όμως, για αυτό τον λόγο ο λαός του Ηρακλείου έχει κατατάξει τον κάθε ένα εκεί που του αξίζει…

Υ.Γ. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εξοπλίζει τακτικά τα σχολεία της πόλης με τα απαραίτητα υλικά για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Έχει δε ήδη μοιράσει τάμπλετ στους μαθητές που κάνουν τηλεκπαίδευση και τα είχαν ανάγκη, έχοντας standby ακόμα μια μεγάλη παρτίδα σε περίπτωση που τα σχολεία ξανακλείσουν. Ας μην ανησυχούν λοιπόν οι όψιμοι ενδιαφερόμενοι και ας το καταλάβουν καλά:

Όσο και να τους ενοχλεί, το έργο για ένα καλύτερο Ηράκλειο δεν θα σταματήσει…