Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση: «Αυτά τα κοντέινερ υπερασπίστηκε ο κ. Μπακογιάννης» (φωτο)

Σε…τενεκέδες επιδιώκει να στοιβάξει ο δήμος Αθηναίων τα 4χρονα και 5χρονα νήπια της πόλης και μάλιστα μέσα στην πανδημία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής.

Όπως επισημαίνει η παράταξη:

Ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης στην τοποθέτησή του στο ΔΣ στις 14/6 παρουσίασε τα κοντέινερ ελαφρού τύπου που τοποθετεί η δημοτική αρχή για να εγκατασταθούν εκεί τα παιδιά της δίχρονης προσχολικής αγωγής/εκπαίδευσης ως «…πρότυποι, σύγχρονοι οικίσκοι, με θερμομόνωση και πρόσθετη εξωτερική επένδυση που υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές της ΚΤΥΠ. Θα υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι αύλειοι χώροι με ελαστικά δάπεδα, πράσινο και όργανα παιδικής χαράς, δίκτυα ίντερνετ ακόμη και θυροτηλέφωνα με εικόνα σε κάθε οικίσκο. Οι εκπαιδευτικές δομές αυτές θα είναι προσωρινές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πρόχειρες. Το πρώτο νηπιαγωγείο ολοκληρώνεται στην περιοχή του Βοτανικού και θα είναι η πρώτη απόδειξη ότι οι εκπαιδευτικές δομές που δημιουργεί ο Δήμος είναι υψηλών προδιαγραφών και απολύτως λειτουργικές. Θα καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών για εκπαίδευση και παιχνίδι ενώ λαμβάνονται υπόψη και οι ανάγκες των νηπιαγωγών και δασκάλων τους».

Οι φωτογραφίες από την πρόσφατη εγκατάστασή των «οικίσκων» αυτών, την Τρίτη 2 Ιουνίου  για το 54ο Νηπιαγωγείο (στο προαύλιο του 63ου Γυμν.) είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες του πολιτικού κυνισμού μιας δημαρχίας που βασίζεται στα ψέματα!

Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους. Ψευτοκατασκευές, ελαφρού τύπου τσίγκινα κουτιά, τενεκέδες. Το καλοκαίρι φούρνοι και τον χειμώνα ψυγεία, χωρίς κεντρική θέρμανση, αποκλειστικά με air condition σε καιρό πανδημίας, χωρίς καλό εξαερισμό, χωρίς μόνωση και φυσικά με πολύ περιορισμένο μέγεθος.

Σε αυτούς τους τενεκέδες επιδιώκει να στοιβάξει ο δήμος τα 4χρονα και 5χρονα νήπια της πόλης χωρίς καμία αιδώ και μάλιστα μέσα στην πανδημία!

Η εξωτερική επένδυση στην οποία αναφέρεται ο δήμαρχος είναι τα ψευτοτουβλάκια με τα οποία θέλουν να «στολίσουν» αυτούς τους τενεκέδες για να καλύψουν τη φτήνια και την ακαταλληλότητά τους για σχολική στέγη.

Οι ευθύνες της δημαρχίας Μπακογιάννη που επέλεξε να μη δώσει ούτε να διεκδικήσει από το κράτος κονδύλια για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής/εκπαίδευσης, είναι τεράστιες. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πρόσδεσή της με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι βάρος για την πόλη και τις ανάγκες των κατοίκων, ειδικά των λαϊκών γειτονιών.

Μεγάλες ευθύνες έχει επίσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν προϋπολόγισε κανένα κονδύλι για πρόγραμμα στέγης για τη δίχρονη προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση, ενώ αντίθετα έφτιαξε το νομοθετικό πλαίσιο και το ΕΣΠΑ για τη στέγαση των παιδιών στα τσίγκινα κουτιά. Αντίστοιχη ευθύνη φέρουν βεβαίως και όποιες άλλες παρατάξεις στον δήμο υπερψήφισαν στην οικονομική επιτροπή αυτό τον εξευτελισμό της εκπαίδευσης.

Τα παιδιά της πόλης μας αξίζουν καλύτερη μεταχείριση. Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση και χλευασμό. Οι δικαιολογίες περισσεύουν. Δεν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες χώρων και χρόνου. Υπάρχει πολιτική επιλογή της δημαρχίας Μπακογιάννη να μη δώσει και να μη διεκδικήσει κονδύλια για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής.

Τα παιδιά δεν είναι κόστος! Είναι το μέλλον!

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]