Δ.Βύρωνα: «Παιδική «θλίψη» Χαρδαλιά – Κατωπόδη στο Ταπητουργείο» (φωτο)

Επιτροπή πολιτών επισκέφτηκε πρόσφατα τον Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τις παιδικές χαρές (Π.Χ) του Δήμου Βύρωνα κ. Καραγιάννη και έθεσε υπόψη του την άθλια κατάσταση στην οποία αυτές βρίσκονται, καθώς και τούς άμεσους κινδύνους, που εγκυμονούν για τα παιδιά, εξ’ αιτίας της πολύχρονης εγκατάλειψής τους από τις δημοτικές αρχές Βύρωνα.

«Προηγούμενα η επιτροπή πολιτών είχε επισκεφθεί την πλειοψηφία των Π.Χ και είχε καταγράψει επί τόπου την άθλια κατάσταση την οποία και έθεσαν υπόψη. Την κακή κατάσταση των Π.Χ ο κ. Καραγιάννης την παραδέχτηκε έμμεσα, αλλά πρόβαλε ως κύριο λόγο την έλλειψη κονδυλίων!…», περιγράφει ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Βύρωνα.

vyronas paidiki xara tapitourgeio a

Φωτο: Ταπητουργείο 22/3/16

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Βύρωνα, συνεχίζει ως εξής:

Η ολέθρια δημοτική αρχή της Ν.Δ. στον Βύρωνα με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο κ. Ν.Χαρδαλιά, πνιγμένη στην αντιλαϊκή πολιτική της, την αδιαφανή οικονομική διαχείριση και την υποκρισία της, εγκατέλειψε στην τύχη τους τις Π.Χ, περιφρόνησε τις ανάγκες της παιδικής ψυχαγωγίας στην στοιχειώδη μορφή της και συνετέλεσε στην μετατροπή των “παιδικών χαρών”, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις, σε χώρους άθλιους, ρυπαρούς και επικίνδυνους.

Δάπεδα με χαλίκια, τάπητες κατεστραμμένοι,  όργανα πολλαπλών δραστηριοτήτων με σπασμένους ή φθαρμένους εδώ και εκεί οπλισμούς, τσουλήθρες και  κάγκελα ή άλλα μέρη των οργάνων με επικίνδυνες φθορές ή εν μέρει κατεστραμμένα, επικίνδυνες ψευτοεπισκευές, κούνιες οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, παιχνίδια φθαρμένα από τον χρόνο, τα οποία, αντί να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν με καινούργια, “ξεριζώθηκαν” και πετάχτηκαν στα άχρηστα  και άλλα πολλά, συνιστούν το κυρίαρχο και αποκρουστικό τοπίο καταστροφής, το οποίο άφησαν πίσω τους η “αυτοδιοίκηση” της Ν.Δ και τα στελέχη της, που θήτευσαν στον Δήμο Βύρωνα με επικεφαλής το τέως δήμαρχο Χαρδαλιά.

vyronas paidiki xara tapitourgeio b

Φωτο: Ταπητουργείο, Μάρτης 2016

Στην ίδια γραμμή της εγκατάλειψης των Π.Χ, των ψεύτικων εξαγγελιών, των γνωστών τεχνασμάτων και της υποκρισίας, βαδίζει και η δημοτική αρχή του Κατωπόδη στον Βύρωνα. Η δημοτική αρχή Κατωπόδη, από την οποία ήδη αποσχίστηκαν 5 μέλη της και 1 παραιτήθηκε, αποδοκιμάζοντας την αντιλαϊκή και διπρόσωπη πολιτική της, αποτελεί, όπως είναι γνωστό, πολιτικό εκφραστή και στήριγμα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. των αντιλαϊκών πολιτικών της, του συστήματος

και των αντιδραστικών πολιτικών της Ε.Ε. Ο Δήμος Βύρωνα βυθισμένος στην οικονομική χρεοκοπία του Δήμου από την διοίκηση Χαρδαλιά/Ν.Δ (την οποία η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά συγκαλύπτει), τις αντιδραστικές επιταγές του Καλλικράτη και την πλήρη ταύτισή της με τις πολιτικές των δημοτικών αρχών του γνωστού και διεφθαρμένου δικομματισμού, έχει στην ουσία προ πολλού, επίσης, εγκαταλείψει τις Π.Χ στην τύχη τους, όπως άλλωστε κάνει με όλα τα προβλήματα της πόλης. Για την κατάρρευση του Δήμου η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ, επικαλείται τη έλλειψη χρημάτων, ενώ την ίδια στιγμή υπερασπίζεται και δικαιολογεί τις κυβερνητικές πολιτικές της υποχρηματοδότησης των Δήμων, της ανεργίας, της φτώχειας, της λιτότητας και της πείνας, που σφραγίζει δραματικά την ζωή εκατομμυρίων  εργαζομένων, της φτωχολογιάς του λαού μας.  

vyronas paidiki xara nafpliou

Φωτο: Παιδική χαρά Σεβδικίου και Ναυπλίου

Η προηγούμενη δημοτική Χαρδαλιά, στην προσπάθειά της να αποφύγει τις ενδεχόμενες διώξεις εναντίον της εξ αιτίας της επικινδυνότητας των Π.Χ, αντί να φτιάξει τις παιδικές χαρές, είχε επιχειρήσει να αναρτήσει πινακίδες με τις οποίες “ενημέρωνε” τους γονείς ότι “η χρήση των Π.Χ γίνεται με δική τους  ευθύνη”!…..Το ίδιο, αρχικά, επιχείρησε και η δημοτική αρχή Κατωπόδη, αλλά η κωμωδία αυτή σταμάτησε καθώς αποκαλύφτηκε ότι το νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει ότι οι παιδικές χαρές πρέπει, αφού επισκευαστούν και αποκατασταθεί η ασφαλή χρήση τους, να πιστοποιούνται στην συνέχεια από φορείς ( ιδιωτικές εταιρίες!…) ώστε να διασφαλισθεί η ακίνδυνη χρήση τους από τα παιδιά. Σε αντίθετη περίπτωση  οι δήμαρχοι και οι υπεύθυνοι για την λειτουργία των “παιδικών χαρών”  πρέπει να τις κλείσουν, διαφορετικά απειλούνται με κυρώσεις!     

Στα πλαίσια αυτά και με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών, η σημερινή δημοτική αρχή, ανακοίνωσε τον Δεκέμβρη του 2015, ότι “με εντολή Κατωπόδη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μ. Καραγιάννη, ξεκίνησαν οι επισκευές πιστοποίησης στις Παιδικές Χαρές του Δήμου μας”….. Όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησε τίποτα! Η έρευνα της επιτροπής πολιτών απέδειξε ότι οι δημοτικές εξαγγελίες αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό του λαού, ότι η πολιτική της εξαπάτησης συνεχίζεται Διαπιστώσαμε ότι πουθενά δεν είχαμε πλήρη και πραγματική αποκατάσταση των νόμιμων προδιαγραφών ασφαλείας και καμιά Π.Χ στον Βύρωνα, αυτή την στιγμή, δεν είναι πιστοποιημένη, διότι απλούστατα καμιά δεν πληροί τους όρους ασφαλούς και σύγχρονης λειτουργίας για να μπορέσει να πιστοποιηθεί.

Οι πιο πολλές παιδικές χαρές στον Δήμο Βύρωνα είναι επικίνδυνες και κανονικά θα έπρεπε να ΚΛΕΙΣΟΥΝ μέχρι επισκευασθούν και να πιστοποιηθούν.  Υπογραμμίζουμε τις ευθύνες του Δήμαρχου, του αντιδήμαρχου όπως και του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών, όλης της δημοτικής πλειοψηφίας για τις παραβιάσεις της νομιμότητας. Η τυχοδιωκτική πολιτική τους απειλεί την σωματική ακεραιότητα και την ζωή παιδιών.  Απαιτείται άμεση επισκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών και αποκατάσταση των δικαιωμάτων των παιδιών ώστε να παίζουν σε ασφαλείς και σύγχρονες Π.Χ.    

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΕΙΤΕ. ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Βύρωνα    

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΑΚΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ, ΠΑΙΔΙΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!