Δ. Ρήγα Φεραίου: Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι από τον κορωνοϊό

«Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, μετά και από τα απανωτά κρούσματα κορονοιού σε εργαζομένους σε Υπηρεσίες του, έρχεται να προστεθεί στη μακριά σειρά των Δήμων της Μαγνησίας όπου οι Δημοτικές Αρχές, σε συνθήκες που η πανδημία θερίζει καθημερινά ζωές, δεν παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της Υγείας & Ασφάλειας των πάνω από 100 εργαζομένων στις υπηρεσίες του. Κραυγαλέο παράδειγμα η κατάσταση στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου όπου, λόγω έλλειψης αμαξοστασίου, οι 67 εργαζόμενοι μαζεύονται στο δρόμο για να ξεκινήσουν την εργασία τους, δίχως τουαλέτες, νερό και σαπούνι. Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή υιοθετεί την άποψη του Υπουργού καταστολής της κυβέρνησης Χρυσοχοϊδη ότι «ο κορονοϊός δεν κολλάει στο δρόμο». Τόσο πρωτοποριακά μέτρα προστασίας!»,  καταγγέλλει ο ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.

Ειδικότερα, τονίζει:

«Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δ. Νασίκας συστηματικά εμπαίζει τους εργαζόμενους του Δήμου, κατ’ επέκταση και όλους τους δημότες, υποσχόμενος την κατασκευή αμαξοστασίου, που έχει καταντήσει ένα πραγματικό «γεφύρι της Άρτας». Βγάζει κορώνες για δήθεν δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους και δημότες, όπως έκανε τις προάλλες, έχοντας κάνει μόνο 25 τεστ (!!), «άνθρακες ο θησαυρός» για έναν μεγάλο Δήμο. Είναι όμως εξαιρετικά λαλίστατος και επίμονος όταν σπεύδει, μαζί με όλους τους Δημάρχους της Μαγνησίας, να υιοθετήσει τους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις Δημοτικές εκλογές, έτσι ώστε να έχουν συντριπτικές πλειοψηφίες στα Δημοτικά συμβούλια και να αποφασίζουν δίχως να ρωτάνε κανέναν. Αν σήμερα τσαλαπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στους Δήμους και των δημοτών συνολικότερα, φανταστείτε τι έχει να γίνει σε μια τέτοια περίπτωση!

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας ανέδειξε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη να ληφθούν εκτεταμένα μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους όλων των Δήμων της περιοχής, μαζί και στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Θεωρηθήκαμε υπερβολικοί όταν κάναμε παρεμβάσεις για να τοποθετηθούν πλεξιγκλάς στις θέσεις εργασίας και τις υπηρεσίες όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Η πείρα όλων αυτών των μηνών απέδειξε ότι η απουσία των αναγκαίων μέτρων προστασίας στους εργασιακούς χώρους, μαζί με την πρεμούρα Κυβέρνησης και Δημοτικών αρχόντων να «ανοίξουν τον τουρισμό» προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών, οδήγησαν σε ένα δεύτερο βαρύ κύμα της πανδημίας.

Απαιτούμε έστω και στο «και πέντε»:

• Την κατασκευή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του αμαξοστασίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου , έργο που θα είναι προς όφελος εργαζομένων και δημοτών.
• Την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ειδικά για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα την εξεύρεση προσωρινής στέγασης με όλες τις απαραίτητες υποδομές (τουαλέτες σε επαρκή αριθμό, σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας, τρεχούμενο νερό, σαπούνια και απολυμαντικά).
• Την παροχή των αναγκαίων για την κάθε συγκεκριμένη εργασία Μέσων Ατομικής Προστασίας, σε επαρκή ποσότητα και με τη συχνή αντικατάσταση τους.
• Την πραγματοποίηση συχνών τεστ κορονοιού στους εργαζόμενους του Δήμου, με χρέωση του Δημοτικού προϋπολογισμού.
• Την ενεργοποίηση των κρατικών υπηρεσιών (Επιθεώρηση Εργασίας) για την πραγματοποίηση ελέγχων για την εφαρμογή από την υπεύθυνη, απέναντι στο νόμο, εργοδοσία (τη Δημοτική Αρχή), των μέτρων προστασίας της Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Δεν παζαρεύουμε τις ζωές μας! Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή!»

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΔΑΣ ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]