Δ. Καλλιθέας -καταγγελία: Καταπάτηση χώρου πράσινου από «αυθαίρετη» εγκατάσταση (φωτο)

Σε καταγγελία για την εγκατάσταση βιομηχανικού συγκροτήματος τριών κτηρίων της Εταιρείας ανακύκλωσης «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ» στο Πάρκο Χαροκόπου στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας και Θησέως μπροστά από την παιδική χαρά στην Καλλιθέα προχώρησαν κάτοικοι της περιοχής με ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την «αυθαίρετη» εγκατάσταση βιομηχανικού συγκροτήματος τριών κτηρίων της Εταιρείας ανακύκλωσης «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ» στο Πάρκο Χαροκόπου στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας και Θησέως μπροστά από την παιδική χαρά, καταστρέφοντας τον μοναδικό χώρο πρασίνου της περιοχής, κόβοντας δέντρα και θάμνους. Επιπλέον με τις συνεχείς φορτοεκφορτώσεις υλικών ανακύκλωσης είναι επικίνδυνη η διέλευση των πεζών, δεδομένου ότι η διάβαση πεζών που υπάρχει στο σημείο αυτό της Θησέως είναι συνεχώς κατειλημμένη από τα φορτηγά της εταιρείας, αλλά και οχήματα παντός είδους που φέρνουν υλικά από περιοχές εκτός Καλλιθέας. Επικινδυνότητα επίσης δημιουργείται από τα σπασμένα γυαλιά στον περιβάλλοντα χώρο, πέρασμα   παιδιών από σχολείο, παιδική χαρά και φροντιστήριο.

Σαφώς είμαστε υπέρ της ανακύκλωσης την οποία και υποστηρίζουμε εμπράκτως, όπως κάνουμε ήδη χρησιμοποιώντας τους βυθιζόμενους μεταλλικούς κάδους όπως και τη μικρή εγκατάσταση που βρίσκεται στη γωνία των οδών Χαροκόπου και Θησέως. Ο Δήμος μπορούσε να επιλέξει ένα από τα τόσα «κλειστά» οικόπεδα για την εν λόγω συνεργασία χωρίς να καταστρέψει ένα χώρο πρασίνου που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας.

ΖΗΤΑΜΕ να μας γνωρίσετε με ποια απόφαση δόθηκε η άδεια της λειτουργίας επεξεργασίας ανακύκλωσης σε κοινόχρηστο χώρο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αποδοθεί ο καταπατημένος χώρος του Πάρκου πίσω στους δημότες και να μας καλέσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!