Δ. Καλαμαριάς: Τι απαντά στις καταγγελίες για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

Απάντηση στις καταγγελίες της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς και του κ. Λαμτζίδη προσωπικά δίνει ο δήμος Καλαμαριάς σχετικά με την μη άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που προκύπτουν από έκτακτα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε αυτή τονίζεται πως ῾῾ο Δήμος ενεργώντας με βάση συνταχθέν και επικαιροποιηθέν προ της έναρξης των καιρικών φαινομένων σχέδιο δράσης του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, έριξε ως όφειλε, τις δυνάμεις του για τον καθαρισμό του Βασικού Οδικού Δικτύου του Δήμου, την πρόσβαση στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος καθώς και στην διάνοιξη ΟΛΩΝ των δρόμων των δρομολογίων των λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ., ενέργειες που στέφθηκαν με επιτυχία, με αποτέλεσμα να λειτουργούν οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Σε δεύτερη φάση επιχειρήθηκε και ολοκληρώνεται ο καθαρισμός του δευτερεύοντος δικτύου του Δήμου, με νυχθημερόν εργασία, η οποία συνεχίζεται, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα παρκαρισμένα και παρατημένα από βλάβες αυτοκίνητα. Επίσης δυσκολία αντιμετώπισε ο Δήμος από το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε σε ορισμένους δρόμους του βασικού οδικού δικτύου κατά την χιονόπτωση την Τρίτη το πρωί και την Τετάρτη το μεσημέρι῾῾.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ῾῾ο δήμος διέθεσε περίπου 8 tn αλάτι στους πολίτες οι οποίοι προσήλθαν και προσέρχονται στο εργοτάξιο της Πόντου κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών ήταν η συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης῾῾.

Κλείνοντας, από το κάδρο της κριτικής δεν μένει απέξω και ο κ. Λαμτζίδης, ο οποίος σύμφωνα με τον δήμο Καλαμαριάς, ῾῾όφειλε πριν οιαδήποτε καταγγελία να ενημερωθεί προσωπικά από την Διοίκηση του Δήμου και από τις υπηρεσίες του για τις ενέργειες του Δήμου και τα προβλήματα που ανέκυψαν, ώστε να ασκήσει εποικοδομητική κριτική῾῾.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

1) Οι διατάξεις της Γ.Γ.Π.Π. τις οποίες επικαλείται ο κ. Λαμτζίδης προβλέπουν μια ιεράρχηση των ενεργειών των αρμόδιων υπηρεσιών και όχι γενικότητες ως προς την »μείωση της επικινδυνότητας κλπ».

Στο πλαίσιο των διατάξεων αυτών, ο Δήμος ενεργώντας με βάση συνταχθέν και επικαιροποιηθέν προ της έναρξης των καιρικών φαινομένων σχέδιο δράσης του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, έριξε ως όφειλε, τις δυνάμεις του για τον καθαρισμό του Βασικού Οδικού Δικτύου του Δήμου, την πρόσβαση στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος καθώς και στην διάνοιξη ΟΛΩΝ των δρόμων των δρομολογίων των λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ., ενέργειες που στέφθηκαν με επιτυχία, με αποτέλεσμα να λειτουργούν οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Σε δεύτερη φάση επιχειρήθηκε και ολοκληρώνεται ο καθαρισμός του δευτερεύοντος δικτύου του Δήμου, με νυχθημερόν εργασία, η οποία συνεχίζεται, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα παρκαρισμένα και παρατημένα από βλάβες αυτοκίνητα. Επίσης δυσκολία αντιμετώπισε ο Δήμος από το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε σε ορισμένους δρόμους του βασικού οδικού δικτύου κατά την χιονόπτωση την Τρίτη το πρωί και την Τετάρτη το μεσημέρι.

2) Ο Δήμος, έχει όπως προαναφέρθηκε, ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και είχε φροντίσει να υπάρχουν σε ετοιμότητα όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό του, μηχανήματα, οχήματα κλπ καθώς και επάρκεια των απαιτούμενων υλικών, και κυρίως του άλατος. Έτσι άμεσα χρησιμοποιήθηκε το απόθεμα των 40 και πλέον τόνων άλατος, ποσότητα επαρκή για την έναρξη των επιχειρήσεων. Επίσης στο πλαίσιο αυτής της ετοιμότητας ο Δήμος, αρκετές μέρες πριν την εκδήλωση του φαινομένου, μοίρασε αλάτι συσκευασμένο σε παιδικούς σταθμούς, εκκλησίες, ΚΑΠΗ, τράπεζες κλπ προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφαλής πρόσβαση των πολιτών στα σημεία αυτά.

3) Ο Δήμος διέθεσε περίπου 8 tn αλάτι στους πολίτες οι οποίοι προσήλθαν και προσέρχονται στο εργοτάξιο της Πόντου κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών ήταν η συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.

Ο κ. Λαμτζίδης, όφειλε πριν οιαδήποτε καταγγελία να ενημερωθεί προσωπικά από την Διοίκηση του Δήμου και από τις υπηρεσίες του για τις ενέργειες του Δήμου και τα προβλήματα που ανέκυψαν, ώστε να ασκήσει εποικοδομητική κριτική. Αν το έκανε αυτό θα γνώριζε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος χρησιμοποίησε περί τους 80 tn αλάτι, κάτι πρωτόγνωρο για αστικό Δήμο με όμοια χαρακτηριστικά. Επίσης ο κ. Λαμτζίδης οφείλει να γνωρίζει ότι η αποκατάσταση των συνεπειών εκτάκτων φυσικών φαινομένων, δεν γίνεται με καταγγελίες ή από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, αλλά απαιτεί σχέδιο δράσης που παγίως υπάρχει, άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου που διαπιστώθηκε από τους δημότες και εκ του αποτελέσματος, καθώς και σκληρή δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου και μάλιστα νυχθημερόν, κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος.

Είμαστε όμως σίγουροι ότι ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο κ. Λαμτζίδης αγνοεί τα πάντα, διότι δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ως όφειλε. Τον ευχαριστούμε πάντως για το όψιμο ενδιαφέρον του και εμείς συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους το έργο μας.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΔΡΟΜΟΙ, ΕΥΘΥΝΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΧΙΟΝΠΠΤΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!