Απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη κατάσταση για ακόμη μια χρονιά στο Γυμνάσιο Καπανδριτίου (φωτο)

Για ακόμη μια χρονιά οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του γυμνασίου Καπανδριτίου βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ επικίνδυνες συνθήκες για την σωματική τους ακεραιότητα (σπασμένα τζάμια κ.α.) καθώς και με τεράστιες ελλείψεις σε γραφική ύλη και άλλα υλικά που είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Την ίδια στιγμή προβλήματα που έχουν σχέση με τις σχολικές υποδομές (φωτισμός κ.α.), τα οποία πολλές φορές έχει επισημάνει η εκπαιδευτική κοινότητα, χρονίζουν με ευθύνη της δημοτικής αρχής Ωρωπού.

Άμεσα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωση πραγματοποιήσαν παρέμβαση προς την δημοτική αρχή Ωρωπού, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη κατάσταση στο γυμνάσιο Καπανδριτίου, απαιτώντας να γίνουν όλες οι ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την προμήθεια υλικών για την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Συγκεκριμένα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Πρόεδρο Β’/Βάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Παναγιώτη Κιούση

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 21116/16.9.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

Πολύ επικίνδυνη κατάσταση έχει διαμορφωθεί, με ευθύνη σας και για ακόμη μια χρονιά, στο Γυμνάσιο Καπανδριτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την διεύθυνση και το σύλλογο διδασκόντων του γυμνασίου Καπανδριτιού στο προαύλιο χώρο υπάρχουν 11 σπασμένα παράθυρα, τα τζάμια των οποίων είναι άκρως επικίνδυνα να τραυματίσουν τους μαθητές. Επιπλέον τα πλακάκια στο δάπεδο των αιθουσών που βρίσκονται στο γήπεδο του βόλεϊ έχουν αποκολληθεί, με ενδεχόμενο κίνδυνο τον τραυματισμό των μαθητών από πιθανή πτώση.

Για τα παραπάνω ο σύλλογος διδασκόντων και η διεύθυνση του σχολείου  υποβάλει εγκαίρως αίτημα προς τη Σχολική Επιτροπή  (αρ. πρ.320/29.6.2021), ελπίζοντας ότι κατά την περίοδο των θερινών διακοπών οι εργασίες θα μπορούσαν να γίνουν πιο εύκολα, αφού απουσίαζαν οι μαθητές μας. Το ίδιο αίτημα το υπέβαλαν εκ νέου (αρ. πρ. 328/1.9.2021) με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από μέρους σας σχετικά με τα παραπάνω αιτήματα.

Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι ενώ έχουν έγκαιρα ζητήσει από την σχολική επιτροπή γραφική ύλη που είναι αναγκαία για την λειτουργία του σχολείου (απουσιολόγια, βιβλία ύλης, κιμωλίες, μαρκαδόρους για λευκό πίνακα, Α4 χαρτί κ.α.) ουδέποτε υπήρξε από μέρους σας ανταπόκριση με χαρακτηριστικό ότι δεν έχετε πραγματοποιήσει καν την αντίστοιχη παραγγελία για την προμήθεια της γραφικής ύλης.

Χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης είναι ότι οι ίδιοι οι καθηγητές αυτοσχεδιάζοντας βγάλανε φωτοτυπίες από τα απαραίτητα έγγραφα για να αισθάνονται οι μαθητές ότι το σχολείο λειτουργεί.

Όμως τα προβλήματα για το σχολείο δεν σταματούν εδώ. Η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων σας έχουν αναφέρει επανειλημμένα ότι ενώ ο εξωτερικός φωτισμός και τα κεραμίδια του σχολείου χρειάζονται επισκευή, ο υπάρχον συναγερμός είναι δυσλειτουργικός δεν καλύπτει ολόκληρη την έκταση της σχολικής μονάδας καθώς και ότι οι πυροσβεστήρες χρειάζονται απογόμωση, εσείς τίποτα δεν έχετε πράξει προς επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Την ίδια στιγμή εσείς, ως είθισται,  προκαλείτε καθώς αποφασίσατε κατακαλόκαιρα να σπαταλήσετε σχεδόν 400.000 € για την δημιουργία του αντιλαϊκού τερατουργήματος «Αναπτυξιακός Οργανισμός» αποδεικνύοντας ότι «χρήματα υπάρχουν» όχι όμως για την κάλυψη των αναγκών της σχολικής κοινότητας.

Σας προειδοποιούμε ότι είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την πολύ επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την προστασία της σωματικής ακεραιότητας μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και για την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Απαιτούμε, έστω και τώρα, να λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην ζήσουμε κάποια τραγωδία και για να λειτουργεί το σχολείο ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Σεπτέμβριος 2021

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook

Comments are closed.


Recent Posts

Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής (τροποποίηση-ΦΕΚ)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η τροποποίηση της υπ’ αρ. 8.8766/24-09-2018 κοινής υπουργικής απόφασης «Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης,…

14 λεπτά ago

Μόνος στο Σπίτι: Αυτή θα είναι η νέα εκδοχή της ταινίας

Όλοι γνωρίζουν ότι Χριστούγεννα χωρίς τις ταινίες «Μόνος στο Σπίτι» δεν είναι πραγματικά Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο τις γιορτινές ημέρες οι…

26 λεπτά ago

Αρναούτογλου: Δεν τελειώσαμε με τον «Μπάλλο» -Πού θα χτυπήσει το Σάββατο

Σιγά-σιγά η κακοκαιρία «Μπάλλος» υποχωρεί και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε "μικρό καλοκαίρι", μα υπολείμματα αστάθειας…

35 λεπτά ago

Ο Αρκάς σχολιάζει τον καιρό (φωτο)

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο σκιτσογράφος, Αρκάς, σχολιάζει την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Οι μικροί ήρωές του, Θανασάκης…

45 λεπτά ago

M. Αρναούτη: Απάντησε σε followers για το τροχαίο με τον Παντελίδη & τα χρήματα

M. Αρναούτη: Απάντησε σε followers για το τροχαίο με τον Παντελίδη & τα χρήματα     Αν και έχουν περάσει…

1 ώρα ago

Σε ισχύ από 25/10 το μέτρο του «Καθαρού Δακτυλίου» στο κέντρο της Αθήνας

Σε ισχύ από 25/10 το μέτρο του «Καθαρού Δακτυλίου» στο κέντρο της Αθήνας     Σε ισχύ τίθεται από τις…

1 ώρα ago