Απάντηση του δήμου Πατρέων για την οδό Ναυαρίνου

Για τα εγκαταλειμμένα σπίτια τα όποια έχουν μετατραπεί σε στέκι ναρκομανών, στην οδό Ναυαρίνου, στην Πάτρα, απάντησε  ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου, Γιώργος Σιγαλός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που κοινοποίησε αναγνώστης στην aftodioikisi.gr, «οι εικόνες που αντικρίζει κανείς γεννούν πολλά ερωτήματα, καθώς έχει εγκριθεί το έργο για την διάνοιξη της οδού προς την Ελευθερίου Βενιζέλου και οι αποζημιώσεις έχουν αποδοθεί για τα σπίτια που πρόκειται να απαλλοτριωθούν για την κατασκευή του δρόμου, αλλά κανείς δεν ξέρει γιατί δεν τίθεται σε εφαρμογή (δείτε περισσότερα εδώ SOS από κατοίκους για δρόμο στην Πάτρα

Στην απάντηση του ο αντιδήμαρχος τονίζει οτι «για να συντελεστεί η απαλλοτρίωση στις ιδιοκτησίες που έχουν αποδεχθεί με υπεύθυνη δήλωσή τους, ότι επιθυμούν τη διατήρηση της απαλλοτρίωσης, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, τηρεί την απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να γίνει η παρακατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, του υπόλοιπου ποσού, που υποχρεούται να καταβάλλει ο Δήμος Πατρέων (86.817,00 ευρώ), δεδομένου ότι έχει ήδη παρακατατεθεί από ιδιώτη μέρος του συνολικού ποσού που απαιτείται (150.000,00 ευρώ)».

Αναλυτικά, ολόκληρη η απάντηση του αντιδημάρχου έχει ως εξής:

»Ο Δήμος Πατρέων για τη διάνοιξη τμήματος της οδού Ναυαρίνου μεταξύ των οδών Βορείου Ηπείρου και Ελευθερίου Βενιζέλου, έχει επισπεύσει τη διαδικασία απαλλοτρίωσης ρυμοτομούμενων εδαφικών τμημάτων και επικείμενων, συντάσσοντας την προβλεπόμενη από το Ν. 5269/1931, υπ’ αριθμ. 17/2006 Πράξη προσκύρωσης και αναλογισμού αποζημίωσης, η οποία έχει κυρωθεί με την υπ’ αριθμ. 19589/9-3-2007 Απόφαση του κ. Νομάρχη Αχαΐας.

Στη συνέχεια, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με την υπ΄αριθμ. 548/10-12-12, απόφασή της ψήφισε σχετική πίστωση, βάσει των τιμών μονάδος που καθορίστηκαν από την υπ’ αριθμ. 890/31-12-10 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, για την αποζημίωση των δικαιούχων ιδιοκτητών.

Για να συντελεστεί η απαλλοτρίωση στις ιδιοκτησίες που έχουν αποδεχθεί με υπεύθυνη δήλωσή τους, ότι επιθυμούν τη διατήρηση της απαλλοτρίωσης, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, τηρεί την απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να γίνει η παρακατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, του υπόλοιπου ποσού, που υποχρεούται να καταβάλλει ο Δήμος Πατρέων (86.817,00 ευρώ), δεδομένου ότι έχει ήδη παρακατατεθεί από ιδιώτη μέρος του συνολικού ποσού που απαιτείται (150.000,00 ευρώ)

Τέλος, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου και Η/Μ του Δήμου Πατρέων προκειμένου να προβεί στη διάνοιξη της οδού Ναυαρίνου, εκπονεί μελέτη για την κατεδάφιση των ρυμοτομούμενων κτιρίων».

«.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, ΣΤΕΚΙ ΝΑΡΚΟΜΕΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση